-
<--
Studier

– Internship i TV 2 har vært ekstremt lærerikt

Lurer du på hvordan et internship er? Karoline og Joachim har denne høsten hatt et internship i TV 2, og forteller om en veldig lærerik og utfordrende høst

De går begge tredjeåret på Handelshøyskolen BI i Oslo. Karoline tar en bachelorgrad i «Markedsføringsledelse» og Joachim studerer «Digital kommunikasjon og markedsføring».  

Karoline har internship i SoMe-teamet i TV 2 Nyheter, mens Joachim er i TV 2 Sportens SoMe-team. Her er et innblikk i deres arbeidshverdag: 

Hei! 

Vi er Karoline og Joachim! Denne høsten har vi internship i TV 2. Et internship gir oss en mer kreativ skolehverdag, og ikke minst gir det verdifull arbeidserfaring. Internship er nemlig en gylden mulighet til å lære faget i praksis. Gjennom å jobbe med oppgaver og problemstillinger i TV 2 – som også er knyttet til studiene våre.  

Vi gleder oss til å fortelle mer om hvordan vi har hatt det denne høsten! 

Vi søkte på internship i TV 2 fordi vi ønsker å jobbe med noe kreativt i fremtiden. Karoline ønsker å kombinere det kreative og det teoretiske fra markedsføring i en fremtidig jobb. Joachim på sin side har tidligere drevet med filmredigering og innholdsproduksjon, og ønsker å bygge videre på denne kunnskapen. Dermed passet et internship, som hovedsakelig innebærer produksjon av innhold til sosiale medier og analyse, godt for oss. Da muligheten i TV 2 dukket opp, nølte ingen av oss med å sende inn en søknad! 

Vi jobber to dager i uka, og da sitter vi på TV2 sitt kontor i Bjørvika. Der jobber vi tett med hvert vårt team, Sport og Nyheter, for å lage innhold til Instagram og Facebook. I tillegg til analyser som ser på hvordan TV 2 kan forbedre sitt arbeid med sosiale medier. I løpet av internship-perioden skriver vi også hver vår semesteroppgave. Oppgaven skal dekke et tema både vi og TV2 syns er interessant. Målet er at vi skal utvikle oss faglig, og at bedriften får noen nye perspektiver utenfra. I oppgaven ser Karoline på hvordan TV2 Nyheter kan øke engasjementet for de under 25 i sosiale medier. Joachim skriver om hvordan man kan skape et «merkesamfunn» mellom TV 2 og følgerne på sosiale medier. 

Karolines arbeidsdager i Nyheter starter naturlig nok med å oppdatere seg på siste nytt. Det innebærer å se nyhetssendingene fra dagen før og forsøke å få en oversikt over dagens nyhetsbilde. Mens jeg ser ulike nyhetssaker har jeg alltid sosiale medier i bakhodet. Jeg vurderer hva slags nyhetssaker man kan lage engasjerende videoer av. Aktuelle saker går gjennom litt videoredigering. Det innebærer å klippe og tekste videoer, og så publisere dem på Facebook og Instagram. Deretter legger jeg gjerne ut et par stories på Instagram om nyhetssaker som dukker opp i løpet av dagen. Etter publisering følger jeg med på hvor mye engasjement posten får, og ikke minst hva som skrives i kommentarfeltene. Å moderere kommentarfelt i sosiale medier er nemlig noe jeg har lært at også inngår i ansvaret til redaktørstyrte mediehus. Jeg ser også på om TV2 Nyheter kan dratt nytte av å være til stede på flere sosiale plattformer.

En typisk arbeidsdag for Joachim i TV 2 Sport starter alltid med en kaffe om morgenen. Jeg bruker en del tid på å se på gårsdagens sportsnyheter. Deretter jobber med å analysere seertall og engasjement på TV2 sine sosiale kanaler. Når dette har blitt gjort så er det vanligvis lunsjtid, og som regel spiser jeg alltid i kantinen til TV 2. I løpet av arbeidsdagen noterer jeg også ned alt innhold som postes på SoMe-kontoene. På denne måten kan jeg måle engasjementet til følgerne. Denne innsikten brukes til å identifisere mulige forbedringspunkter i TV 2 Sports SoMe-arbeid, og Joachim presenterer resultatene for SoMe-teamet hver måned.

De siste månedene i TV 2 har vært ekstremt lærerike. Internshipet har bidratt til at vi har fått utvikle oss selv, fordi vi har fått utfordre oss på nye områder. Vi har blitt godt tatt imot og inkludert av kollegene våre, og lært veldig mye av dem. Internshipet har gitt oss erfaring i hvordan arbeidslivet faktisk er, og vi begge sitter igjen med bare gode opplevelser. Noe av det viktigste Joachim har lært er hvor mye kultur og rutiner har å si for arbeidsflyten på arbeidsplassen. Hvordan det påvirker folks evne til å jobbe selvstendig. Karoline har lært veldig mye på kort tid. Noe av det viktigste er hvor viktig samarbeid er på tvers av avdelingene!

Vi anbefaler virkelig å søke på internship i TV 2 om du har mulighet! 
- Karoline & Joachim