-
<--
Studier

Landet Deloitte som kunde første uken

Oppdragene forsvant over natten, bedrifter sluttet å benytte ekstern kompetanse når pandemien kom. Ingen hadde en «gameplan» for noe slikt. Hva skal man finne på når karrieren ufrivillig stopper opp?

Rita Louise Haugeland fra Kristiansand har innsett at hun på under ett år har blitt gründer. I motsetning til mange, startet hun ikke for seg selv som student. Hun startet rett før masterstudiet hun nå tar på Handelshøyskolen BI i Oslo.

Historien starter som smått fra tiden som bachelorstudent på CBS i København. I etterkant førte dette 28-åringen inn på veien som selvstendig næringsdrivende. Da som kommunikasjonskonsulent for ulike bedrifter i Oslo.

Når pandemien kom, hadde ikke Rita ikke tenkt til å gi seg:

- «Jeg hadde ikke særlig lyst til å stå uten jobb. Og jobbmarkedet var jo ikke akkurat det beste i mars når pandemien ankom Norge. Så jeg spurte meg selv; hva kan jeg og hva har jeg lyst til å formidle? Hva er mine styrker? Også begynte jeg egentlig å bygge en plan utfra det», sier Rita, som til slutt startet Yogapause.

Student som sitter i sofaen med en laptop i fanget

 

Raskt ut ifra startblokken


Herifra gikk det fort. Nettsiden ble formet og potensielle kunder ble ringt. Og gründeren hadde èn ting med seg – «timing». Dersom bedrifter tok sine ansattes helse og velvære på alvor før pandemien. Ville de i hvert fall det når alle har hjemmekontor. Tilbudet om å kunne strekke på seg og delta på yogatimer på kontor ble tatt godt imot.

For det startet ikke akkurat rolig for nylig formede Yogapause. Første kunde var intet mindre enn Deloitte, med 1200 ansatte i Norge. Rita bestemte seg for å satse friskt og ringte direkte til HR-sjefen. Og det innsalget skjedde nærmest før Yogapause hadde noe utstyr.

- «For å være helt ærlig, så var jeg ganske nervøs. Det er en stor og kul kunde å ha. Vi begynte med veldig store kunder. Det ble fort til noen relativt hyppige innkjøp av webkamera, sette opp studiolys og tok det derifra», sier Rita.

Rita fant frem til noe hun virkelig kunne. For hun er nemlig en sertifisert yogalærer, noe hun egentlig bare har holdt på med på deltid. Det kom også godt med at hun har tatt ulike kurs i coaching og stressmestring.

 

Student som sitter ved bordet og leser på laptop

Høsten 2020 startet Rita også på masterstudiet ledelse og organisasjonspsykologi, på fulltid, uten å kutte ned på arbeidet med Yogapause. Da er det godt å kunne være vant med stressmestring, det er tross alt Yogapause sitt fokus. Nemlig å være et verktøy og plattform for å kunne oppnå dette.

En motvekt til prestasjonssamfunnet


Et av målene Yogapause har med sine kunder er å prøve å skape en norm i hverdagen. Hvor en kan ta seg tid til å puste og bare bevege seg, uten å skulle prestere noe særlig. Generelt er bevegelse i særlig høyt fokus hos veldig mange.

- «Yoga kan praktiseres i veldig mange former. Vi tilpasser oss kundene våre så godt vi kan. Mange ønsker en «mindfulness» sesjon i høyere grad. Det er noe jeg selv begynte med i København da jeg lærte at store bedriftsledere praktiserer dette. Flere norske bedrifter og ledere har fått økt kjennskap til det. De ønsker at sine ansatte skal praktisere litt mer den type teknikker for å øke fokus. I tillegg til å være mer til stede, og senke stress», sier Rita.

Etter pandemien ønsker Rita å ta Yogapause ut til kunder, arrangere kurs, lære andre om stressmestringsstrategier og mer. Veien dit er usikker for nå. Og det norske yoga markedet henger etter sammenlignet med andre land. Men Rita forholder seg optimistisk.

Yogapause:

  • Yogapause er et resultat av samarbeid på tvers av bransjer. Rita Louise Haugeland og lege Vegard Jørandli ønsker å redusere stress på jobb. I tillegg til å øke moral og kreativitet, og ikke minst redusere sykefravær.
  • Har som mål å vokse og være et forebyggende bedriftstiltak. Som blant annet, som bredt, bidrar til bærekraftige arbeidsmiljø og redusert sykefravær.
  • Yogapause er opptatt av at yoga og mindfullness skal være tilgjengelig for alle, uavhengig av fysisk form og alder. Alle skal få kjenne på fordelene ved å praktisere yoga.
    www.yogapause.no