-
<--
Studier

Fra samfunnsøkonomi til videoproduksjon

Les om hvordan Agri Soltanpanah gikk fra en utdannelse i samfunnsøkonomi til videoproduksjon
  • Navn: Agri Soltanpanah
  • Alder 😊: 24
  • Bor i 🗺️: Oslo
  • Selskap 💸: Vibbio (fremtidsrettet videoproduksjon)
  • Stilling 💼: Produsent
  • Arbeider med 🎯: Videoproduksjon, foto, grafisk design
  • Studieprogram på BI 🎓: Bachelor i Økonomi og administrasjon (spesialisering i samfunnsøkonomi)
  • Favorittfotograf 📸: Bildene til Håvard Jørstad og livsstilen til Olav Stubberud
  • Det beste ved Oslo 📍: Alt finner du på Grünerløkka ❤️

 

Hva er dine arbeidsoppgaver?


I VIBBIO er det stort sett videoproduksjon. Heldigvis er jeg fra tid til annen involvert i flere ledd under produksjonen. Jeg former ideer, planlegger og redigerer. Det varierer fra prosjekt til prosjekt. VIBBIO har mange arbeidsoppgaver innen tech-miljøet, som betyr at vi jobber tett med store anerkjente profiler og bedrifter. En dag lager vi video med Petter Stordalen, og en annen dag får vi store bestillinger fra Microsoft eller Orkla. Vi har en veldig attraktive kundebase.

Utenfor VIBBIO har jeg involvert meg mye i musikkbransjen i det siste. Her blir jeg utfordret på helt andre måter, og får utløse mine kreative ferdigheter ytterligere. Det beste jeg vet er å ta bilder på festivaler og konserter og fotografere store profilerte artister. Blant annet, Steve Aoki, Kygo, Isac Elliot, Marcus & Martinus, Galantis, Cezinando er navn jeg er stolt av. Og ikke minst jobbe med talenter innen bransjen. Supertalentet Wonder The Boy er en jeg er tett på om dagen.

Hvordan fikk du jobben?


Jeg ble henvist til Stine og Marianne, founderne av VIBBIO, gjennom en god kompis på BI. Han luftet bare en tanke om å møte to flinke damer som trengte video. De hadde nylig startet bedriften. Etter et møte hvor de fikk spyttet ut mengder av visjoner og planer de hadde ble jeg deres første ansatt. Siden den dagen har jeg vært med på en fantastisk reise og fått sett VIBBIO utvikle seg i voldsom fart.

Når visste du at du ønsket å satse på videoproduksjon selv om du har en økonomiutdannelse?


Selv om jeg har utdannelse i økonomi, var jeg ikke helt sikker på om jeg ønsket å arbeide innen dette. Jeg har alltid hatt en interesse for økonomi, spesielt samfunnsøkonomi og det er grunnen til at jeg begynte på BI. Interessen for video og bilder på amatørnivå hadde jeg før jeg startet på BI. Da jeg involverte meg i studentforeningen begynte også markedsføring å vokse på meg. Jeg hadde både utstyret og hjelpen lett tilgjengelig. Dernest begynte jeg fotografere og lage videoer, noe jeg fikk mye anerkjennelse for. Planen var aldri å ta et karrierevalg basert på mine kreative ferdigheter. Men det var mange synergieffekter på BI som dyttet meg i den retningen. Per i dag er jeg glad for at jeg ikke takket nei til disse mulighetene.

Selv om man jobber med videoproduksjon og markedsføring, må være oppdatert på alt som skjer i verden. Og en økonomisk utdannelse er fin å ha uavhengig av hvilken bransje man vil inn i.

Har du noen tips til kommende studenter?


Jobb hardt. Veldig hardt. Hvis du får en oppgave i dag, skal jobben bli ferdig i går.

Hva er ditt favorittbilde som du selv har tatt?


Ouf… Det er et veldig vanskelig spørsmål. Jeg føler at jeg har ikke tatt det enda, men foreløpig må det bli dette.

Artist som opptrer på scenen
Foto: Agri Soltanpanah


Hva er neste trinn i karrieren din?


Det er litt usikkert, men det er slik jeg liker det. Jeg skal bli langt mer involvert i musikkbransjen i hvert fall, og starte opp en egen vlog.

Hva savner du mest fra tiden på BI?


Menneskene og studentorganisasjonen. Mine bestevenner i dag har jeg møtt gjennom studentorganisasjonen og jeg har fått oppleve ting jeg ikke kunne vært foruten.