-
<--
Godt og blandet

Privatskole + studielån = sant?

Er du stresset for studiene til høsten? Har du planlagt å jobbe hele sommeren for kunne betale semesteravgiften? Ikke fortvil – det finnes bedre løsninger!

Når du skal kaste deg ut i livet som student, så er det en del ting du trenger å vite. Noen av spørsmålene jeg stilte meg selv da jeg skulle bli student første gang. For eksempel hvor mye det kom til å koste? Hvordan jeg skulle få penger til det? Var det dumt å ha studielån.

Hvordan ha råd til å betale for skolegang?


Som student på BI kan du søke om stipend og studielån hos Statens Lånekasse. Studielånet skal dekke utgiftene knyttet til skolepenger, i tillegg til en månedlig utbetaling som skal bidra til bo- og levekostnader. Så sant du står på alle eksamener, så blir 40% av studielånet omgjort til stipend etter endt skolegang. Det høres kanskje voldsomt ut å skulle ha et studielån før man er ferdig utdannet. Det er derimot det beste lånet du kan ha, med svært lav rente. I tillegg får du en førsteklasses utdanning. Det vil gjøre det enklere å få en godt betalt jobb når du er ferdig.

Du kan søke om studielån når du har fått studieplass. Du kan da velge om du vil søke om stipend, eller stipend og lån. Semesteravgiften betaler du på begynnelsen av hvert semester, og alltid etter at du har fått utbetalt penger fra Lånekassen. Hvor mye du får varierer ut fra hvilken linje du skal gå, og hva den koster. Men hovedregelen er at lånet skal dekke semesteravgiften ++.

Finnes det flere muligheter?


Ja ! I tillegg til Statens Lånekasse, så har BI ulike «scholarships» eller stipend om du vil, som du kan søke om.

For bachelorstudenter er det to stipender du kan søke om å få; BI-International Baccalaureate Scholarship og Bachelor International Scholarship.

BI-International Baccalaureate Scholarship

Stipendet gis til studenter som graduerer fra International Baccalaureate programmet, med et sterkt akademisk vitnemål
Det er åpent for internasjonale og nasjonale søkere
Studentene må ha blitt tatt opp til enten «Bachelor of Business Administration» eller «Bachelor of Business Analytic»
Stipendet dekker 100% av skolepengene for hvert semester, så lenge studenten oppnår den akademiske progresjonen som kreves
Den totale verdien av stipendet over en tre års periode er ca. 250 000 norske kr.


Bachelor International Scholarship

 

  • Stipendet gis til studenter som har en sterk akademisk bakgrunn. Det er også åpent for internasjonale studenter som søker med en internasjonal utdanning
  • Stipendet gis til studenter som tar enten «Bachelor of Business Administration», eller «Bachelor of Data Science for Business».
  • Studentene må vise til over gjennomsnittet gode karakterer fra videregående skole eller universitet
  • Stipendet dekker 50% av skolepengene hvert semester, så lenge studenten overholder de akademiske progresjonskravene
  • Totalt vil stipendet dekke ca. 125 000 norske kr.
    I tillegg har vi ulike scholarships for masterstudenter.

 

Mann som leser avis

Invester i utdanning


Med andre ord så er det ingen grunn til panikk når det kommer til finansiering av en utdanning på BI!

Statens Lånekasse gir oss muligheten til å kunne betale for en trygg og god utdannelse. Dette uten å måtte trylle frem pengene av egen lomme. Mange lurer nok også på om det er dumt å låne masse penger for å studere? Nei, sier vi. Det er aldri dumt å investere i egen fremtid og i utdanning. Ved hjelp av Lånekassen, og kanskje BIs stipend, kan du legge fra deg bekymringene og fokusere på studietiden!

bilde-3.jpg