-
Kurs for bedrifter og virksomheter

Lederutvikling i fokus for Veidekke og BI

En ny gruppe med skandinaviske ledere fra entreprenørselskapet Veidekke vil bruke det neste året på et skreddersydd topplederprogram hos Handelshøyskolen BI.

Horisont-programmet er utviklet spesielt for Veidekke og deres strategiske prioriteringer mot 2025. Det første kullet med ledere ble ferdige i august 2022 og ambisjonen er at innen 2026 skal 150 Veidekke-ledere ha vært gjennom programmet.  

– Vi er stolte over å ha fått ansvaret for å styrke kompetansen innen strategisk og resultatorientert ledelse i en ledende virksomhet som Veidekke. Forskning på og undervisning innen byggenæringen er et høyt prioritert område for BI, og dette programmet er virkelig et flaggskip for oss i denne sammenhengen, sier Karen Spens, rektor ved Handelshøyskolen BI. 

Bedre læring og samhandling 

Programmets mål er å fremme ledelse i balanse mellom struktur og kultur, samt øke kunde- og forretningsforståelse for å skape en bredere erfaringsarena på tvers av Veidekkes forretningsområder.  

– Dette er et skreddersydd program basert på noen av Veidekkes viktigste strategiske utfordringer, muligheter og prioriteringer. Vi bruker noen av BIs ypperste fagkrefter inn i programmet når det kommer til områder som bærekraft, prosjektporteføljer og virksomhetsstyring.

– Samtidig skal vi også tilrettelegge for god erfaringsutveksling og diskusjoner mellom deltakerne, siden vi mener dette er så viktig for å skape enda bedre læring og samhandling på tvers av Veidekkes virksomhetsområder, sier professor Ragnhild Kvålshaugen, som er fagansvarlig for Horisont-programmet.  

Veidekke og BI samarbeid

Kvålshaugen er også tilknyttet BIs Senter for byggenæringen som siden 2005 har jobbet med å utvikle forskningsbasert kunnskap om bygg-, anlegg- og eiendomsnæringen.  

Veidekke: – Uhørt verdifullt

Programmet leveres også i samarbeid med Stockholm School of Economics (SSE) og Copenhagen Business School (CBS). To av samlingene blir avholdt i Sverige og Danmark, med forelesere fra SSE, CBS og BI.  

I et intervju med bygg.no (krever innlogging) beskrev Veidekke-sjef Jimmy Bengtsson topplederprogrammet som «uhørt verdifullt» og at det virkelig har svart til forventningene.  

–  Det er klart det er kostbart å binde opp 30 toppledere i mange dager på kurs, men dette skaper mye mer verdi enn det koster. Det er verdifullt å få tid til å bremse opp litt og reflektere over egen situasjon og eget lederskap. Her har vi en stor gruppe som sammen får drøfte strategi, og som en effekt av dette skaper vi sterke nettverk mellom topplederne i Veidekke. Det er uhørt verdifullt, uttalte Bengtsson i intervjuet. 

Mer om programmet:  

  • Veidekke er en av Skandinavias største entreprenørbedrifter med cirka 8100 ansatte og en årlig omsetning på rundt 40 milliarder kroner.  
  • Totalt 150 av Veidekkes øverste ledere skal gjennom programmet i løpet av fem gjennomføringer.
  • Blant deltakerne i årets kull er ansatte fra Veidekke i Norge og Sverige, samt datterselskapet Hoffman i Danmark.
  • Programmet gjennomføres over seks samlinger.