Digital forretningsforståelse
Har din virksomhet nok kunnskap om hvordan store data kan brukes til å utforske nye muligheter som er forretningsrelevante og lønnsomme? Dette kurset gir deg innsikt i hvordan digitalt innhold som ressurs kan utløse gevinster og gi konkurransefortrinn.
- Norsk
- Deltid
- Studiepoeng: 7,5
- Pris: 18 100 kr
- Oslo, Stavanger
- Se timeplan
Hvorfor Digital forretningsforståelse?
Den viktigste forutsetningen for å høste gevinster og få konkurransefortrinn som følge av digitalisering, er digital kompetanse i ledelsen. Digitalisering handler om endringsledelse. Og for å lykkes med endring må både kunnskap om hva som skaper endringen og hvordan den påvirker bransjen du opererer i, være til stede.
Det er videre avgjørende å skaffe innsikt i hvordan informasjon, data og systemer støtter opp om viktige prosesser i virksomheten, og forstå hvordan digitalisering, automatisering og store data (Big Data) påvirker forretningsmodeller og forretningsdrift.
Ingen høyskoler har flere toppledere blant sitt alumni enn BI og det er gjennom vår tette kontakt med næringslivet vi utvikler våre kurs. Digital forretningsforståelse er blant kompetanseområdene som er mest etterspurt i dagens arbeidsmarked og BI er et naturlig valg for alle som ønsker å kombinere solid forretningsforståelse med en fremoverlent holdning til endringene digitaliseringen bringer med seg.
- Dette kurset kan inngå i graden Bachelor of Management.
"Jeg kan anbefale Digital forretningsforståelse til alle som er opptatt av endring, uavhengig av hvilken bakgrunn man har. Kurset ga meg et solid innblikk i hva det digitale skiftet innebærer, og jeg fikk kunnskap jeg kunne ta i bruk umiddelbart. Alle som tar kurset vil kunne delta aktivt i omstillingsprosessen til bedriften de jobber i. For min del resulterte kursdeltakelsen i at jeg fikk ny jobb i et tech-selskap, samt styreplass hos bedriften jeg skrev om i prosjektoppgaven."
Camilla Frydenbø
Markedssjef, Nurofy
Emneoversikt
Dette er noen av temaene vi jobber med i dette kurset:
- Digital økonomi: forretningsmodeller og forretningsutvikling for digitalisert forretningsdrift, reduserte transaksjonskostnader og nettverkseffekter.
- Bedrifters bruk av informasjonssystemer og gevinster som kan utløses ved å bruke teknologi i forretningsdrift; rasjonaliseringsgevinster, styringsgevinster, organisasjonsgevinster og markedsgevinster.
- Den digitale kunden og Social CRM: hvordan kan virksomheter bruke teknologi til å skaffe seg ny kundeinnsikt og gi en bedre kundeopplevelse?
- Datadrevet kommunikasjon og markedsføring: du får kunnskap om hvordan datasamfunnet, sosiale medier og et ellers fragmentert medielandskap endrer premisser for kommunikasjon og markedsføring.
- Personvern: du får innsikt i hvilke hensyn en virksomhet må ta for å beskytte privatlivet til kunder og andre typer av brukere.
Hvem passer kurset for?
Kurset passer for alle som trenger ny innsikt på overordnet nivå om hvordan digitalisering allerede påvirker, og vil påvirke i nær fremtid, næringslivet og arbeidsmarkedet.
Video
I videoen nedenfor forteller kursansvarlige Cecilie Staude og Tarjei Heggernes om digitalisering, endringer i mediemarkedet og tradisjonelle kommunikasjonsmønstre påvirker en virksomhet sin kommunikasjon og måten man driver markedsføring på.
Her får du en en kort introduksjon av kurset
Praktisk informasjon
-
Dette kurset gir 7,5 studiepoeng og gjennomføres over ett semester. Undervisningen skjer i kombinasjon av læringselementer på nett og heldagssamlinger på campus.
- Dette kurset kan inngå i graden Bachelor of Management.
-
Generell studiekompetanse gir deg opptak til dette kurset. Du kan også søke på bakgrunn av realkompetanse.
Les mer om opptakskravene for dette kurset.
Vi praktiserer fortløpende opptak frem til studiestart av hvert enkelt kurs. Les mer om søknadsprosessen.
-
Det stilles ingen krav til forkunnskaper ut over opptakskravene, men erfaring fra arbeidslivet vil være en klar fordel.
-
Kurset avsluttes med innlevering av en prosjektoppgave, på maks 20 sider, som teller 100 % av karakteren. Oppgaven kan løses individuelt eller i grupper på inntil tre personer. Prosjektoppgaven leveres ut ved semesterstart. Den gir mulighet for å løses i nærhet til egen arbeidssituasjon.
-
Undervisningsspråket er på norsk. Pensumlitteratur på engelsk kan forekomme.
-
Pensumliste er tilgjengelig for søkere som er tatt opp på programmet inne på studentportalen. Brukernavn og passord til studentportalen får du tilsendt i forkant av studiestart.
-
Fakturering: Studieavgiften faktureres normalt i begynnelsen av hvert semester. Faktura vil du finne under Min faktura inne på studentportalen etter kursstart.
Se Priser ved Handelshøyskolen BI for fullstendig oversikt.Finansiering: Studiekontrakten inngås med deg og ikke din arbeidsgiver selv om arbeidsgiver betaler for studiet. Studiet er godkjent for tildeling av støtte fra Statens lånekasse for utdanning etter reglene for høyere og annen utdanning.
Forelesere
Cecilie Staude er høyskolelektor for Institutt for markedsføring på Handelshøyskolen BI. Staude sine ekspert områder omhandler blant annet omdømme, sosiale medier og markedsføring. Hun har vært foreleser hos BI siden 2007.
Tarjei Heggernes er førstelektor for Institutt for strategi og entreprenørskap på BI campus Bergen.
"Morgendagens vinnere er de som forstår og foredler «big data» til kunnskap."
Høyskolelektor, institutt for markedsføring
"Før fortalte regnskapsbøkene det meste om bedriften. I dag er det like viktig å forstå det digitale som regnskapet."
Høyskolelektor II, institutt for markedsføring
Hvordan gjennomføres kurs til høsten?
Gjennomføringen av høstens kurs og programmer tilpasses hele tiden gjeldende smittevernanbefalinger fra myndighetene. Når det er nødvendig, vil undervisningsaktiviteter gjennomføres digitalt.
Timeplan
Oslo: Gjennomføring høst 2021
1. samling: 15.09 - 16.09
2. samling: 01.11 - 02.11
Stavanger: Gjennomføring høst 2021
1. samling: 23.09 - 24.09
2. samling: 10.11 - 11.11
Vi tar forbehold om endringer i timeplanen.
- Norsk
- Deltid
- Studiepoeng: 7,5
- Pris: 18 100 kr
- Oslo, Stavanger