Tekst: Trond G. Hansen
Foto: Magnus Furset
Mathallen Vippa ligger på kaia i Oslo, noen steinkast unna de travleste knutepunktene i sentrum. Da Kaja Skovborg-Hansen ble ansatt som daglig leder, var dette en tom og nedslitt lagerhall. Nå er det store gulvet fylt med langbord og langs veggene er det en rekke matboder som serverer sine egne spesialiteter. Langbordene ble valgt for å gjøre det enda mer sosialt å spise, mens maten kan bestilles fra boder etter eget ønske. Kaja Skovborg-Hansen liker både bygget og historien bak.
– På 1970-tallet var bygningen et sukkerskur. Da vi flyttet inn, var det Tollvesenet som fortollet biler her. Det var flere centimeter med diesel på gulvet og bygningen var uisolert. Så da var det bare å begynne i den ene enden og starte byggeprosessen – det tok nesten et helt år, forteller Kaja, som har holdt på her siden 2016.
Kaja har en bachelor i markedsføring fra BI, og bacheloroppgaven hennes handler om hvordan det lokale næringslivet kan styrkes, samtidig som man beholder de menneskelige ressursene.
Har ikke kontorplass
– Min rolle er å være både prosjektleder og daglig leder. Jeg holder i de daglige oppgavene som markedsføring, økonomi, sosiale medier, planlegging og så videre – og selvsagt kontakt med de ansatte. Til å hjelpe seg har Kaja flere ansatte i heltidsstillinger hvert sitt ansvar for områder som bar, servering, booking, renhold og drift. Hun jobber mye på gulvet selv også.
– Jeg er ingen kontorrotte. Jeg har faktisk ikke noe kontor. En daglig leder må ikke bare tenke på det administrative, for da tas det ikke alltid gode nok beslutninger – lederen må jobbe sammen med de ansatte for å forstå bedriften og vite hvilke utfordringer som finnes.