-
Kalender

BI Bokbad: Den norske atomlandsbyen

Møt professorene Jan Ketil Arnulf og Thorvald Hærem til bokbad på BI 1. desember.

Onsdag
01
Desember
  • Starter:12.00, 1. desember 2021
  • Slutter:13.30, 1. desember 2021
  • Sted:Handelshøyskolen BI - Campus Oslo
  • Pris:Gratis
  • Påmeldingsfrist:30.11.2021
  • Kontakt:Tone Steen Sandberg (tone.s.sandberg@bi.no)

Delta fysisk eller digitalt

  • Du trenger kun å melde deg på hvis du ønsker å delta fysisk, og vi har maks kapasitet på 30 plasser. 
  • Sted for fysisk deltakelse: Studio Øien, Handelshøyskolen BI - Campus Oslo. 
  • Digital deltakelse krever ingen påmelding. Streamen vises på BIs Facebook og du kan bli med via lenken nedenfor.  

 

Meld deg på fysisk deltakelse

 

Lenke til digital deltakelse

 

Bokbadet ledes av professor Thorvald Hærem i samtale med forfatter Jan Ketil Arnulf om boken «Den norske atomlandsbyen. Om tungtvannets tause forsvarsnettverk».

Om boken

Hvordan var det mulig for Norge å ha en atomreaktor som land nr. 6 i verden, og det etter fem års okkupasjon? Hvor mye visste norske forskere, næringsliv og offiserer egentlig om tungtvannets verdi ved utbruddet av krigen? Kan det være at det går en linje gjennom Norges kraftindustri fra 1905 via tungtvannet og atomreaktorer til Nordsjøen? Og hvilken rolle spiller i så fall robuste nettverk i denne utviklingen som alternativ til hierarkisk ledelse?
Samtalen vil handle om hva ledelse innebærer når de offentlige styringssystemene kollapser. Norges situasjon i 1940 var en nasjonal katastrofe, men kan vi si at den ble vendt i nasjonens favør? Samtalen kaster lys over Rjukans militære betydning og undersøker tungtvannets rolle i norsk industri, militær etterretning og fremstillingen av atomvåpen.

«Den norske atomlandsbyen» er Jan Ketil Arnulfs beskrivelse av nettverkene som drev vitenskapelig og militært entreprenørskap i konkurranse med verdens stormakter, et nettverk det viser seg at forfatterens familie er en del av.

Om gjestene

Jan Ketil Arnulf er professor ved Handelshøyskolen BI og professor II ved Forsvarets høgskole. Han har skrevet en rekke bøker og artikler om organisasjoner og ledelse. En av hans mange spesialfelt er nettverk og makt.

Thorvald Hærem er professor ved Handelshøyskolen BI. Han forsker og underviser om risikosøking, organisatoriske og individuelle rutiner, og ikke minst hvordan organisere for uventede hendelser.

Det vi bli mulig å kjøpe en signert utgave av boken etter lanseringen.