-
Kalender

Lederens verktøykasse: Ytringsklima i praksis

Hva kjennetegner ytringsklimaet når det er på sitt aller beste i organisasjoner? Filosofen Øyvind Kvalnes vil gi eksempler fra ulike profesjoner og bransjer.

Fredag
25
Oktober
  • Starter:08:00, 25. oktober 2019
  • Slutter:09:30, 25. oktober 2019
  • Sted:BI campus Oslo
  • Kontakt:Bjørn K. Svendsen (alumni@bi.no)

Et godt ytringsklima er en forutsetning for å lykkes med felles prosjekter på jobb. Det preger hvordan ledere og medarbeidere utveksler kunnskap og ideer til daglig. Folk trenger støtte og oppmuntring, så vel som skapende, kritisk motstand.

Filosofen Øyvind Kvalnes har skrevet boken Ytringsklima. Der kobler han sammen faglig kunnskap med eksempler fra organisasjoner. Han skildrer små og store samarbeidsmirakler, som bygger på at kollegaer deler kunnskap og yter motstand når det trengs. Kvalnes har vært nysgjerrig på hva som kjennetegner det ekstra gode ytringsklimaet. Hva er det som skjer når balansen mellom støtte og kritikk er på sitt ypperste?

Kvalnes er opptatt av at det er mulig å bygge et godt ytringsklima, gjennom bevisstgjøring og trening. I undervisningen om dette temaet har han ofte med seg skuespillere. De viser konkret hvordan samtaler kan foregå på en arbeidsplass, og hva som kan forbedres. Til Lederens verktøykasse har Kvalnes med seg to skuespillere fra Kulturkompaniet, som skal demonstrere ytringsklima i praksis.

Program:
Kl. 08:00 - 08:30 Registrering, frokost og mingling
Kl. 08:30 - 09:30 Ytringsklima i praksis med Øyvind Kvalnes


Lederens verktøykasse er en seminarserie ved Handelshøyskolen BI. Fri deltakelse (NB! Begrenset antall plasser).