-
Kalender

Lederens verktøykasse: Hvorfor du ikke er omgitt av idioter

Alle har vi kjent på frustrasjon og irritasjon over kolleger. Ofte fordi de er ulike oss selv – de tenker annerledes og opptrer forskjellig. Så hvordan håndtere «trøblete» kolleger?

Fredag
31
Januar
  • Starter:08:00, 31. januar 2020
  • Slutter:09:30, 31. januar 2020
  • Sted:BI - campus Oslo
  • Påmeldingsfrist:Påmeldingen er dessverre stengt
  • Kontakt:Bjørn K. Svendsen (alumni@bi.no)

Påmeldingen er dessverre stengt

Det finnes mange metoder for å fremme samhandling på jobben. Budskapet i boka «Omgitt av idioter» er at det er lettere å forstå og samarbeide med kolleger når man vet hva slags mennesketype de er. «Lise er energisk og kreativ, derfor er hun gul. Mens Gunnar er tålmodig og grundig, derfor er han blå». Verktøy som deler folk inn i kategorier har blitt populært i norsk arbeidsliv, men blir også møtt med kritikk fra fagfolk.

I dette frokostseminaret vil psykolog Per-Magnus Moe Thompson snakke om menneskelige forskjeller på arbeidsplassen med et annet utgangspunkt. Humanistisk psykologi fremhever at vi mennesker på mange måter er like, og samtidig unike på måter som personlighetstester ikke fanger opp. Thompson vil snakke om: Hvorfor er «vanskelige kolleger» egentlig vanskelige? Og hva skal til for at vi klarer å samarbeide bedre med dem?

Per-Magnus Moe Thompson er førsteamanuensis ved Institutt for ledelse og organisasjon på BI, der han forsker på ledelse, teamutvikling og HR. Han brenner for å løfte frem betydningen av følelser og menneskets grunnleggende behov ‒ også i arbeidslivet.

Program

Kl. 08:00 - 08:30 Registrering, frokost og mingling

Kl. 08:30 - 09:30 Hvorfor du ikke er omgitt av idioter med Per-Magnus Moe Thompson

Lederens verktøykasse er en seminarserie ved Handelshøyskolen BI. Fri deltakelse

Påmeldingen er dessverre stengt