-

Første kull i mål

2. desember 2016

I samarbeid med Hæren har BI utviklet et masterstudium med spesialisering i sikkerhetsledelse og kulturforståelse. Nylig hadde programmets første kull sin avsluttende studiesamling.

Representant for Norges Forsvar Viseadmiral Ketil Olsen, briefer deltakerne om NATOs militære agenda. Foto: L. A. Klausen, Militærmisjonen i Brussel

Det er siste innspurt for det første kullet på Master of Management-programmet med spesialisering innen sikkerhetsledelse og kulturforståelse. Studentene som startet sitt studieløp i 2014, fikk rikelig med faglig påfyll på programmets siste modul.

Nasjonalt og internasjonalt fokus

Fra 7. til 11. november arrangerte BI i samarbeid med Atlantic Treaty Association (ATA), NATO, SciencePo og Centre d’études de relations internationales (CERI), Institut de recherche stratégique de l'École militaire (IRSEM) og Norges ambassader, en internasjonal studietur som startet i Brussel og ble avsluttet i Paris

Programmet for besøkene var variert, og samlingene ble gjennomført på flere ulike institusjoner. I løpet av de første tre dagene hadde studentene forelesninger på ATA HQ, NATO HQ og Norges ambassade i Brussel. Blant foredragsholdere var ATAs visepresident Arnold Kammel, Brussels assisterende politidirektør Saad Amrani, Makedonias ambassadør Lazar Elenovski, den norske ambassadøren til NATO H.E. Knut Hauge og flere representanter fra Norges NATO-delegasjon, som han er leder av. De siste to dagene ble gjennomført i Paris, hvor studentene fikk anledning til å møte den norske ambassadøren Rolf Einar Fife i hans residens i Paris, samt en rekke professorer og forskere fra CERI og IRSEM.

Temaene for foredragene varierte fra NATO/EU/Norge-samarbeid for å håndtere de globale sikkerhetsutfordringer til enkelte lands lokale strategier for å bekjempe terrorisme. For studentene var denne studieturen en unik anledning til å etterprøve teoretisk kunnskap opparbeidet i løpet av studiet, utvide nettverket sitt og lære av de fremste internasjonale ekspertene innen sikkerhetsfagfeltet.

Les mer om sikkerhetsmaster.

;
Du kan også se alle nyheter her.