<--
Tips og triks

7 flyttetips

I løpet av sommermånedene er det mange nye og gamle studenter som skal flytte, blant annet meg selv. Om du skal flytte hjemmefra, eller om du skal flytte til et nytt kollektiv, er det mye man må huske på. Jeg har samlet mine erfaringer og råd som jeg har lært siden jeg selv flyttet ut!

Utvask 

Å vaske ut av den gamle leiligheten kan være noe av det kjedeligste som finnes. Dette tar alltid mye lengre tid enn man tror, og for min egen del har det endt med et gebyr til slutt like vel. Også her kan det lønne seg å bestikke venner og kjente, men personlig ville et renholdingsfirma vært løsningen om jeg visste hvor mye jobb det innebar. 

 
 
Flyttehjelp 

Igjen: dra nytte av alle kjente og kjære – du vil trenge det. Bestikk venner og familie med en flaske vin eller en pizza, så blir flyttingen både mer effektiv og hyggeligere med en gang. For min egen del var det også verdt å leie flyttebyrå med bærehjelp, som også gjorde hele prosessen mye mindre smertefull. 
 


Prioriteringer og planlegging 

Flytting krever mye mer tid og planlegging enn man forventer, så planlegg i god tid. Kjøp inn flyttekasser (du vil trenge flere enn du tror), plastposer, tusjer og tape, og begynn gjerne å pakk ned det du vet du ikke vil trenge et par uker i forveien. RYDD og KAST det du ikke trenger, klærne du ikke har brukt siden 2018 kan doneres – de kommer ikke til å bli brukt av deg. Ikke vær sentimental, og sett klare prioriteringer for hva du ønsker å ta med deg.  
 
Dersom du flytter inn med noen andre kan dere planlegge i forkant hvem som tar med seg hva av kjøkkenutstyr og baderomsartikler for å unngå at man ender opp med 12 skjærefjøler og 5 flasker med skurekrem. 
 
Pakk de mest nødvendige tingene dine i en egen ekse, og ha esken tilgjengelig ved innflytt. Flytteprosessen tar ofte lengre tid enn man forventer, og da er det greit å ha det du trenger når du trenger det.  
 


Melde flytting til Posten og Folkeregisteret 

Det er fort gjort å glemme å endre adresse når man har bodd på den samme adressen hele livet. Derfor er det lurt å melde fra om flytting så fort som mulig, da får du eventuelle ettersendelser så snart som mulig også. Folkeregisteret varsler ikke Posten at du har flyttet, så du må melde fra til både Folkeregisteret og Posten. 
 


Bytt fastlege (SIO) 

For mange av oss er et besøk hos fastlegen et sjeldent event, men dersom det skulle skje deg noe vil det lønne seg å ha fastlege i nærheten. SIO har svært gode ordninger for studenter, med leger som blant annet er spesialister på studentproblemer. 

 
 
Forsikring 

En annen ting veldig få av oss har ofret en tanke til før man flytter for seg selv er forsikring. Både innbo- og reiseforsikring er lurt å ha, og det finnes flere forsikringsselskaper med forsikringer etter dine behov.  
 


Parkering ved flytting 

Dersom du flytter til en storby kan det være store mangler på parkeringsplasser. Og dersom man har stort flyttelass ønsker man gjerne å komme så tett på som mulig, som kan resultere i at man parkerer på gangfelt og andre ubeleilige steder. Vi la derfor en lapp i frontruta hvor vi skrev at vi drev med flytting, og la igjen telefonnummeret dersom noen ønsket å få tak i oss. Det finnes ingen garanti for at dette funker alle steder, men det kan være med på å gi deg litt slækk hos parkeringsvakter ;)  
 
 
Vi håper dette var nyttig for deg som skal flytte!  
Jeg har også laget et innlegg på Instagram om ting du må huske på å pakke når du flytter, og hva du kan stjele fra foreldrene dine ;)  
Sjekk det ut her: https://www.instagram.com/p/CRSAIqKpw9P/