-
<--
Tips og triks

8 Ting jeg skulle ønske jeg visste før jeg startet på BI

Viktigheten av å engasjere seg i sosiale arrangementer og verv


Det tok meg tre semester før jeg innså at jeg ville melde meg inn i et verv. I ettertid har jeg forstått at jeg burde gjort dette mye tidligere. Jeg har fått noen av mine beste venner her, og har fått vært med på mange kule arrangementer og samlinger. Man kan tilegne seg erfaringer og få mange fine opplevelser. I tillegg til at du får et nettverk av medstudenter på tvers av linjer, med like akademiske mål som deg!

Stereotypier på BI stemmer ikke


Er redd for at du ikke har riktig klesstil eller generell livsstil som den typiske BI studenten – ikke bekymre deg. BI har stort mangfold blant studentene, og BI stereotypien er ikke dominant. Kle deg akkurat som du vil, og kom som du er!

At å feile er en viktig del av læring, forbedring og utvikling


Å ikke få godkjent et arbeidskrav eller å stryke i et fag er sannsynligvis mer vanlig enn du tror. Overgangen fra elev til student overrasker nok de aller fleste. Det viktigste er at du lærer av det, og bruker erfaringen til å at man tar læring fra det

Du har fullt og helt ansvar for egen læring


Som nevnt kan overgangen fra elev til student være krevende. For som student har du fullt og helt ansvar for din egen læring. Du vil ikke få påminnelser fra foreleser om frister du må forholde deg til. Det stilles krav til at du forbereder deg til alt på egen hånd. Du må holde oversikt selv, noe som bringer oss over til neste punkt!

Skriv ned alle viktige datoer tidlig
Hvis du stresser lett, kan det virke lettende og ha en fullstendig oversikt over frister. For både innleveringer og eksamensdatoer samlet på et sted. På denne måten slipper du også å lete de frem på ItsLearning eller i Portalen. For vi vet alle at det er et herk. Skaff deg en oversikt tidlig i semesteret!

At man må trykke på stopp på trikken (???)


Jeg vet ikke med andre, men jeg trodde trikken fungerte på samme måte som t-banen. Nemlig at den stopper på hver holdeplass automatisk. Det gjør den altså ikke. Den fungerer på samme måte som buss. Jeg lærte det på den harde måten, så du må lete deg frem til en stoppknapp. Det er verdt å nevne at du kan gå inn hvilken som helst inngang på røde busser. mens på grønne busser kan du bare bruke inngangen foran når du skal på, da disse har kontrollert inngang.

BISO Land er åpent for alle studenter


Jeg er ikke den eneste som ikke trodde jeg kunne gå inn på BISO mitt første år på BI. BISO Land er for absolutt alle studenter på BI. Du trenger ikke være en del av et verv for å få adgang her. Du kan bruke inngangen mellom A og D blokka, eller bruke studentkortet ditt for å få tilgang fra D-blokka. I tillegg er dette det eneste området som er åpent 24/7. Fra en prokrastinerer til en annen, er dette et supert sted om du skal dra en «all-nighter».

Leseplasser


Som ny student på BI kan campus virke overveldende. Nå når campus har åpnet igjen, er mange av sitteplassene opptatt. Men det finnes mange muligheter! Du kan for eksempel booke grupperom gjennom portalen. Vi har også flere stillesaler, både i underetasjen i C-fløyen, og i D-fløyen. I D-blokka finnes det også et større gruppeområde, og BISO-Land som ofte har ledige plasser.