-
<--
Tips og triks

Hvilken EL-Sparkesykkel er best?

De notoriske el-sparkesyklene er elsket og hatet. Som student i en storby bruker jeg dem ofte. Jeg kårer de tre beste merkene og gir dem terningkast.

Vinner og terningkast 6: Voi 

imagelvqni.png

Voi har god demping og er mest behagelig å kjøre på av alle syklene. Blinklysene gjør den mer trafikksikker. Det er sjeldent feil på syklene. Den bremser automatisk jevnt i nedoverbakker i motsetning til noen andre merker. Jeg har testet merker som bråbremser automatisk når de når 20km/t. Prisen er ganske god med 399kr i måneden eller 9kr for opplåsning og 2,25kr for minuttet. Man kan også få rabatter om man bruker Voi ofte. Voi skiller seg ut ved at de har høyt fokus på trafikksikkerhet. Man kan få bonuser ved å svare riktig på trafikkspørsmål. De har også en reaksjonstest i appen på nattestid. Dette for å gjøre det vanskeligere å åpne syklene om man er beruset. 

2. Plass og terningkast 5: Bolt 

IMG_5406 (2).jpg

Bolt har helt OK sykler uten demping. Det som gjør at bolt skiller seg ut er at de har helt latterlig lave priser. Det er så og si gratis å kjøre Bolt. Det er gratis å låse opp syklene og man betaler kun 1 krone i minuttet. En tur havner ofte på under 10 kroner i pris. Så for en student med dårlig råd er Bolt absolutt det beste alternativet. 

3.Plass og terningkast 5: Ryde 

IMG_5401 (1).jpg

Ryde sine sykler er like gode som Voi sine, bortsett fra at de ikke har blinklys. God demping og solide sykler gjør det behagelig å kjøre på dem. Ryde klarer seg også godt i oppoverbakker der noen andre merker senker farten ned mot 10km/t. Prisene er greie. Månedskort koster 399kr eller så kan man låse opp en for 5kr og betale 2,5kr i minuttet. 

Andre som ble vurdert

  • Bird: Terningkast 4
  • Tier: Terningkast 4
  • Lime: Terningkast 2

 

PS: EL-Sparkesykler er en praktisk måte å komme seg rundt i byen på. Husk å være forsiktig i trafikken og parker syklene med omtanke for blinde. I tillegg til andre de kan være i veien for, så får vi et bedre bymiljø for alle!