-
<--
Tips og triks

Ny Podcast-episode: Alt du trenger å vite om tester du møter i jobbsøk

Kanskje du allerede blitt bedt om å ta en evne-, ferdighets- eller personlighetstest i forbindelse med en jobb du søkte? Hvis ikke er sjansen stor for at du møter på slike i en jobbsøkerprosess.

Arbeidsgivere bruker ofte evne- og/eller ferdighetstester til grovsortering tidlig i en rekrutteringsprosess. Går du videre i prosessen kan det hende de ønsker å bli å bli bedre kjent med deg. Dette i form av en personlighetstest. Det kan det være fint å kjenne til hvorfor slike tester brukes. I tillegg til hvilke tester du kan forvente å bli med møtt med. Det er også en stor fordel å ha en forståelse av hva disse testene innebærer. På denne måten stiller du så godt forberedt som mulig når du skal gjennomføre en test. Vår podcast har tatt et dypdykk i disse testene!

Du kan få øve på tester på BI

BI Jobb og Karriere, Karrieretjenesten her på BI, har i dette studieåret inngått en pilot samarbeid med Aon. En ledende aktør på tester i rekruttering.

Du kan også bestille en karriereveiledning via Chat på «kontakt oss». Der kan du si at du gjerne kan tenke deg å prøve ut noen tester. Her er det først til mølla som gjelder!

Hør på podkasten «Karrierepraten» episode «Alt du tenger å vite om tester du møter i jobbsøk»

Vi har en egen episode «Alt du trenger å vite om tester du møter i jobbsøk». Her får du vite hvordan du best kan forberede deg på tester brukt i rekruttering. Hvilke tester kan du forvente å møte. Espen Skorstad er grunnleggeren av Cut-e (nå Aon) og ekspert når det kommer til bruk av tester.