-
Studere ved BI

Livet som student

Vurderer du å studere på BI? Her har vi samlet ulike muligheter og ressurser som du kan dra nytte av i studietiden på BI.

Studiemestring

 

Det krever en hel del å være en «god student». Det krever tid, motivasjon og selvdisiplin. Og det kan ta litt tid før du har opparbeidet deg gode vaner og er i flyt. Derfor er det viktig at vi har tilbud som støtter deg i den prosessen du er i. På denne måten kan du enklere kan bli den studenten du vil.

Det er læreviljen som tar deg dit du ønsker deg. Et forskningsprosjekt, gjennomført av vår egen forsker Jan Ketil Arnulf. Viser at det verken er bakgrunnen din eller karakterene dine fra videregående som avgjør om du lykkes på BI. Det er egeninnsatsen og interaksjonen med BI som til syvende og sist er den viktigste suksessfaktoren.

Benytt deg av tilbudene våre og skap din egen suksesshistorie!

Oversikt over alle kurs og tilbud får du tilgang til som student på studentportalen (krever innlogging).

Kvinne som håndhilser
Kvinne som håndhilser

Få hjelp til å se mulighetene

Du kan havne i en situasjon underveis som gjør at du trenger å snakke med noen som både forstår deg, men også BI-systemet. Kanskje våre dyktige studieveiledere kan hjelpe deg med å finne gode løsninger og se mulighetene.

Bergen miljøbilder
Bergen miljøbilder

Få hjelp av andre studenter

Hva om du kunne lære av dem som selv forstår hvordan det er å være student, og som gjorde det bra i et fag du sliter i eller ønsker å bli skikkelig god i? På BI har vi en gjeng med flinke studenter som villig lærer bort det de kan. Ta en prat om oppgaven du skriver, eller få hjelp til å løse en caseoppgave.

Optimaliser bruken av verktøyene image
Optimaliser bruken av verktøyene image

Optimaliser bruken av verktøyene

Det er noen verktøy du kommer til å bruke mye gjennom studietiden, blant annet kalkulatoren din og programmet Excel. Dette er verktøy som virkelig kan gjøre studiehverdagen din enklere om du lærer deg å bruke dem rett og optimalt. Vi tilbyr kurs og opplæring.

 Bli trygg i den digitale hverdagen image
 Bli trygg i den digitale hverdagen image

Bli trygg i den digitale hverdagen

Det brukes mange ulike digitale plattformer, både privat og i jobb- og studiesammenheng. Få tips til hvor du bør koble deg på, hvordan du skal bruke og kommunisere i de ulike kanalene og generelle tips om «nettiquette» i undervisningssammenheng. 

Bli inspirert på biblioteket image
Bli inspirert på biblioteket image

Det er kanskje ikke det første du tenker på når du skal velge hvor du skal studere, men tro oss – biblioteket kommer til å bli viktig for deg. Studer i lyse og inspirerende lokaler, omgitt av bøker, kunnskap og flinke bibliotekarer som er tilgjengelige for deg.  

Bli bedre til å skrive akademiske tekster image
Bli bedre til å skrive akademiske tekster image

Bli bedre til å skrive akademiske tekster

Å skrive eksamener, oppgaver og akademiske tekster er en helt egen sjanger. Lær deg formatene og teknikkene, så er du allerede godt på vei til en bedre karakter. Få generelle tips eller konkrete innspill på oppgavene dine.

Bli en mester i studieteknikk image
Bli en mester i studieteknikk image

Bli en mester i studieteknikk

Om du Googler «studieteknikk» så får du over 100 000 treff. Det er ikke tilfeldig, for det å lære seg til å bli god til å lære, det er et eget fag i seg selv. Det er faktisk mulig å lære seg teknikker som gjør at du husker bedre, konsentrerer deg bedre og presterer bedre. Ja takk, si!

Vær forberedt til eksamen image
Vær forberedt til eksamen image

Vær forberedt til eksamen

Det er mange som sliter med eksamensnerver. Den beste måten å takle det på, er å forberede seg best mulig i forkant. Vi har samlet flere gode tips og triks for deg som ønsker å prestere på eksamen. Ved hjelp av dyktige studentveiledere kan du få svar på det du lurer på.

Bli god til å samarbeide og fremføre image
Bli god til å samarbeide og fremføre image

Bli god til å samarbeide og fremføre

Mange synes det er ubehagelig å stå foran en forsamling å snakke og presentere, og noen synes det er vrient å samarbeide med mennesker man ikke kjenner så godt eller som er veldig ulike en selv. Vi tilbyr kurs og hjelp i presentasjonsteknikker, kommunikasjon og visualisering av data og storytelling, metoder for problemløsning, gruppedynamikk og teambuilding.