-
Nominasjonskampanje

BI Alumni Award Programme

Alumni Awards feirer de enestående prestasjonene til våre alumni, og deres sterke bidrag til samfunnet.

BI Alumni Awards 2024

Alumni Awards er en utmerkelse som tildeles fremragende alumni som har vist sterkt samfunnsengasjement, utmerket seg profesjonelt og er en anerkjennelse av fantastiske prestasjoner og bidrag i karriere og samfunn.

BI Alumni Award Programme anerkjenner fremragende alumni, og det er vår glede å lansere nominasjonskampanjen for BI Alumni Awards.

I år deles det ut priser i følgende kategorier: Distinguished Alumni Award og Young Alumni Award.

Frist for nominasjoner er 31. august 2024.

Den som nominerer må spesifisere i hvilken priskategori kandidaten er nominert til, legge ved en begrunnelse for nominasjonen og sende inn via skjema under. Valgkomiteen kan også nominere i alle kategorier innen fristen.

 

Nominer en kandidat

Distinguished Alumni Award

Distinguished Alumni Award er den høyeste utmerkelsen tildelt en BI Alumni.

Nominasjonskriterier:

  • Vitnemål fra BI (eller institusjoner som nå er en del av BI)
  • Oppnådd bred anerkjennelse for ekstraordinære prestasjoner, kunnskapsdeling innen sitt fagfelt og/eller frivillig bidrag i samfunnet gjennom anvendelse av sin utdanning fra BI

Young Alumni Award

Mottaker må ha graduert i løpet av de 10 siste årene.

Nominasjonskriterier:

  • Må inneha en grad fra Handelshøyskolen BI
  • Utmerket seg tidlig som ung leder og vist potensial for fortsatt suksess gjennom profesjonelle og/eller samfunnsmessige prestasjoner
  • Oppnådd stadig mer ansvar i stillinger innenfor sin organisasjon, virksomhet eller arbeidsfelt
  • Anerkjent for betydelige faglige bidrag eller kreativt arbeid

Young Alumni Award deles ut til fire fremragende alumner, en fra hver av BIs fire campuser i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger.

Nominasjonsprosessen

Prisutdelinger

Alumni Awards-seremonien vil i år finne sted på den årlige BI Alumni-feiringen på hver av våre fire campuser på følgende datoer:

Stavanger TBA - Distinguished Alumni Award ELLER Young Alumni Award 
Oslo 17. oktober - Distinguished Alumni Award & Young Alumni Award
Trondheim TBA - Distinguished Alumni Award ELLER Young Alumni Award 
Bergen TBA - Distinguished Alumni Award ELLER Young Alumni Award 

Tidligere vinnere

Liselotte Farstad
Liselotte Farstad

Young Alumni Award 2023

Liselotte Farstad

Hennes innsats og engasjement startet under studietiden da hun hadde internship i Oljefondet. 

I løpet av sitt internship utviklet Farstad en handelsmodell som ble brukt til å investere to milliarder kroner i aksje- og obligasjonsmarkedet. 

Dette er et synlig bevis på at det går an å få til enormt mye som ung student og tidlig i arbeidskarrieren. Dette er prestasjoner som er inspirerende for våre studenter som ser frem til å gå inn i arbeidsmarkedet.

Elin Sinervo
Elin Sinervo

Distinguished Alumni Award 2023

Elin Sinervo

Hennes innsats som administrerende direktør i Volkswagen Møller Bilfinans, sterke lederskikkelse og evnen til å lede med fokus på mennesker, har vært nevnt i nominasjon til denne prisen.

Hun har bygget en karriere som har stor betydning og innvirkning på samfunnet og er en alumni som våre studenter ser opp til, samt at hun er en forkjemper for likestilling i en mannsdominert bransje, samtidig som hun inspirerer våre studenter som ser frem til å gå inn i arbeidsmarkedet. 

Morten Borge
Morten Borge

Distinguished Alumni Award 2023

Morten Borge

Hans innsats som Konsernsjef i Ferd AS, og visjonen om at Ferd AS skal skape verdier for samfunnet som helhet har vært nevnt i nominasjon til denne prisen. 

Han har et tungt ansvar for investeringer i energi, oljetjenester og maritim industri. 

I tillegg er han medlem av Folketrygdefondets styre for perioden 2023-2027. Han har bygget en karriere som har stor betydning og innvirkning på samfunnet og er en alumni som våre studenter ser opp til og inspirerer våre studenter som ser frem til å gå inn i arbeidsmarkedet. 

Sumeet Singh Patpatia
Sumeet Singh Patpatia

Distinguished Alumni Award 2023

Sumeet Singh Patpatia

Hans innsats med å løfte frem mangfold som verdiskapning i virksomheter er noe som har blitt trukket frem i nominasjonen. 

Mangfold som superkraft for oppgaveløsning i bedriften har stor innvirkning på samfunnet.

I tillegg anerkjennes arbeidet han har gjort med etableringen og ledelsen av Turbandagen. 

Nikolai Herman Skeie Wiencke
Nikolai Herman Skeie Wiencke

Young Alumni Award 2021

Nikolai Herman Skeie Wiencke

I løpet av studietiden var Nikolai en aktiv deltaker i studentorganisasjonen ved BI - campus Trondheim, og representerte skolen i BIs casekonkurranse.

I tillegg var Nikolai en av de beste studentene det året han ble ferdig ved BI. Han mottok London Bridge Ward Scholarship for videre studier ved Cass Business School i London. Nikolai hadde flere praksisplasser i London, blant annet ved London Stock Exchange. Etter å ha fullført sin bachelorgrad ved BI, startet han som Execution Trader hos Beringer Finance. Han jobbet der i ett år før han begynte på en mastergrad i internasjonal sikkerhet ved IBEI i Barcelona. I løpet av fullføringen av masteroppgaven våren 2020, startet Nikolai sitt eget selskap, BlueC, sammen med to venner. BlueC bygger forretningsmodeller rundt tjenester knyttet til økosystemer i havet.

  • Stilling da han mottok prisen: Med-gründer av BlueCs, og spesialkonsulent ved Bærum kommune
  • Ferdig utdannet: Bachelor i økonomi og administrasjon, 2017, campus Trondheim
Christian H. Skjelbakken
Christian H. Skjelbakken

Young Alumni Award 2023

Christian H. Skjelbakken

Christian H. Skjelbakken er en inspirator for eksisterende BI-studenter og et enestående eksempel på hvordan man kan gi tilbake som alumni fra BI. 

Når vi ringer for å be han dele sine opplevelser, erfaringer og karriereråd til studentene er han aldri vond å be. Enten det er Back to School, Academic Day, Roadshow, Karrieredager, Bry Deg-uken eller noe annet. Han svarer bare «Ja, det vil jeg». «Jeg kommer». «Jeg er med». Årets Young Alumni er utdannet eiendomsmegler fra BI i 2018 og er i dag en av gründerne bak Heime, hvor målet er å skape nabolag og hjem der fellesskap og sosial bærekraft blomstrer.

Kristian Vogt
Kristian Vogt

Distinguished Alumni Award 2023

Kristian Vogt

Hans innsats som leder i Telia Norge, samt internasjonale erfaring i Accenture har vært nevnt i nominasjon til denne prisen.

Han har bygget en karriere som har stor betydning og innvirkning på samfunnet og er en alumni som våre studenter ser opp til og inspirerer våre studenter som ser frem til å gå inn i arbeidsmarkedet. 

Runar Hollevik
Runar Hollevik

Distinguished Alumni Award 2023

Runar Hollevik

Hans innsats som administrerende direktør, og hans syn på NorgesGruppen som et lag hvor hver enkelt bidrar til å løfte laget til nye høyder, har vært nevnt i nominasjon til denne prisen.

Han har bygget en karriere som har stor betydning og innvirkning på samfunnet og er en alumni som våre studenter ser opp til og inspirerer våre studenter som ser frem til å gå inn i arbeidsmarkedet.

Thina Saltvedt
Thina Saltvedt

Distinguished Alumni Award 2023

Thina Saltvedt

Hennes innsats som leder i ekspertutvalget nedsatt av regjeringen for å utforske muligheter for klimavennlige investeringer, setter hun sitt preg på samfunnsdebatten. 

I tillegg til å være sjefanalytiker i Sustainable Finance i Nordea. 

Hun er kjent for sin positive holdning og bidrag til paneldebatter og arrangementer og er en sterk ambassadør for BI. Hennes karrierevei er inspirerende for våre studenter som ser frem til å gå inn i arbeidsmarkedet. 

Maalfrid Brath
Maalfrid Brath

Distinguished Alumni Award 2021

Maalfrid Brath

Maalfrid Brath har flere års erfaring som seniorleder og styremedlem. Hun er for øyeblikket styremedlem i NHO og Ungt Entreprenørskap Norge.

I tillegg er hun regionsdirektør for Norden og Baltikum i ManpowerGroup, hvor hun har vært toppleder de siste 12 årene. Tidligere har hun også vært i toppledelsen i Storebrand. Som leder fokuserer Maalfrid på å motivere sine ansatte, og hun mener at motivasjon i form av ansvar er viktig for tilfredshet på arbeidsplassen. Hun er en person som vektlegger menneskers liv og faglig utvikling.

  • Stilling da hun mottok prisen: Regional direktør for Norden og Baltikum i ManpowerGroup
  • Ferdig utdannet: Siviløkonom 1989