-

Kun digital undervisning på BIs campuser i Oslo og Bergen ut året

28. oktober 2020

På bakgrunn av nye råd og anbefalinger fra Oslo kommune og regjeringen har Handelshøyskolen BI besluttet at all undervisning vil foregå digitalt resten av semesteret ved våre campus i Oslo og Bergen. Campus forblir åpne for studenter som ønsker å lese til eksamen.

I Oslo avlyses all fysisk undervisning fra og med fredag 30. oktober. I Bergen har undervisningen allerede foregått digitalt siden uke 44 på grunn av økt smitte i kommunen. 

- Nå ser vi en økende smittetrend, og spesielt blant de unge. Som en utdanningsinstitusjon med flere tusen unge studenter ønsker vi å støtte helsemyndighetenes arbeid for å begrense smitten i Oslo og Bergen, både for å redde liv og for å tilrettelegge for en så tradisjonell julefeiring som mulig, sier rektor Inge Jan Henjesand ved Handelshøyskolen BI.

Ansatte og studenter ble informert om de nye tiltakene onsdag ettermiddag. Studenter som ønsker å komme til campus har fått beskjed om at det innføres påbud om bruk av munnbind når man skal bevege seg rundt i bygget. Ansatte er pålagt hjemmekontor fra fredag 30. oktober. Den digitale undervisningen vil være gjeldende for alle BIs fulltidsstudier, deltidsstudier og de fleste videreutdanningsprogrammer. BI vil også i løpet av kort tid ta en avgjørelse på om de fysiske skoleeksamenene kan gå som planlagt.

- Dersom vi alle er flinke til å følge anbefalingene som har kommet nå, kan vi raskere åpne opp for undervisning til nyåret. Jeg vil derfor oppfordre alle studenter og ansatte om å følge de rådene som er gitt og overholde smittevernsreglene fremover, sier Henjesand.

Siden mandag 19. oktober har totalt 15 studenter ved BIs campus i Bergen og 5 studenter i Oslo testet positivt for covid-19. I Bergen er også et større antall studenter i karantene og flere venter fremdeles på testsvar. BI har iverksatt nødvendige tiltak i samråd med kommuneoverlegen. De aktuelle studentene og deres nærkontakter blir fulgt opp av helsemyndighetene, som også håndterer smittesporing.

Studentene ved campus Bergen vil få direkte informasjon i løpet av fredag formiddag (30.10.20).

;
Du kan også se alle nyheter her.