-

BI beste norske skole på Financial Times’ skolerangering

7. desember 2020

Financial Times rangerer Handelshøyskolen BI som Norges beste handelshøyskole for femte året på rad i den årlige skolerangeringen for 2020.

BI er rangert som nummer 49, sammenlignet med nummer 36 i fjor. I et unntaksår hvor BI ikke har deltatt i alle programrangeringer på grunn av Covid-19, er BI fortsatt godt plassert blant de 50 beste av de 90 europeiske skoler som har kommet med på årets liste. 

Se alle rangerte skoler på Financial Times European Business Schools ranking her.

- Dette er i utgangspunktet en av de gjeveste rangeringene gjennom året siden den viser kvaliteten og bredden av våre programmer. Samtidig er vårt resultat påvirket av et svært krevende år hvor vi av hensyn til våre alumni ikke har deltatt på alle programrangeringer gjennom året, som selvsagt påvirker resultatet. Vi er derfor fornøyd med å være blant de topp 90 beste skolene i Europa, og har vært forberedt på et resultat lenger ned på listen enn tidligere år som en følge av dette. Det er en anerkjennelse til hele organisasjon for et fantastisk arbeid som er lagt ned gjennom året, samtidig som jeg vil takke alle våre alumni som har bidratt i det som er en av de mest grundige vurderingene av utdanningsprogrammer i verden, sier rektor Inge Jan Henjesand.Inge Jan Henjesand som sitter på en sofaSkolerangeringen fra Financial Times er en vektet sammenstilling av fem programrangeringer Financial Times publiserer gjennom året; MBA, Executive MBA, Master in Management (MIM), bedriftsinterne programmer og kortvarige videreutdanningsprogrammer. BI deltar i år på FTs skolerangering hvor plasseringen bygger på resultatene fra to av FTs ni programrangeringer, ‘FT Executive Education Rankings (customised programmes og open enrolment programmes)’ og ‘FT Executive MBA Rankings’. Nedstengningen i våres som følge av Covid-19 påvirket noen land sterkere enn andre. Med en internasjonal alumni-gruppe bestående av kandidater fra land som ble rammet i form av jobbusikkerhet, permitteringer og for noen også oppsigelser, valgte BI å ta særskilte hensyn. Basert på en helhetsvurdering ble det besluttet at det ikke var riktig å delta på noen av de spesifikke programrangeringene dette året.

Alle delrangeringene er beregnet ut fra en rekke forskjellige indikatorer med lønn og lønnsvekst hos tidligere studenter som de viktigste kriteriene, i tillegg til blant annet karriereutvikling, antall ansatte med doktorgrad, kvinneandel i styre og fagstab, samt grad av internasjonalisering i organisasjonen og blant studentene.

- Disse sammenstillingene er viktige for alle internasjonale handelshøyskoler, og brukes som en målestokk av både studenter, arbeidstakere og næringsliv til å sammenligne skoler og utdanningsprogrammer globalt. BI har vært den høyeste rangerte norske handelshøyskolen de siste fem årene og vår ambisjon er selvsagt å klatre videre på listen og konkurrere med de beste i Norden og resten av Europa, sier Henjesand.

Dette er den 17. skolerangeringen fra Financial Times, hvor BI har deltatt de siste 11 årene. På topp i årets rangering er HEC Paris, etterfulgt av London Business School og Insead.Det snør over Campus BI på vinteren

Om rangeringen

 • Financial Times rangerer hvert år de beste handelshøyskolene i Europa. European Business Schools Rankings er en samlerangering av de ulike delrangeringene på programnivå i løpet av året. For å få full uttelling må skolen være med på alle de fem delrangeringene.
 • BI er rangert med en 49. plass av totalt 90 skoler. Denne plasseringen er den fjerde beste i Norden etter Stockholm School of Economics, Copenhagen Business School og Aalto University i Finland.
 • Dette er den 11. gangen BI er med på rangeringen, som startet i 2003.

BIs resultater de siste elleve årene på Financial Times European Business School Rankings:

 • 2020: 49
 • 2019: 36
 • 2018: 37
 • 2017: 33
 • 2016: 35
 • 2015: 41
 • 2014: 38
 • 2013: 44
 • 2012: 62
 • 2011: 70
 • 2010: 72
;
Du kan også se alle nyheter her.