Aktivitetskalender

Lederskolen 3: Hvordan lede det ukjente?

Er organisasjonen din rustet for å kunne håndtere det uventede? Førsteamanuensis Thorvald Hærem kommer til Lederskolen for å gi oss en leksjon i hva som ligger bak beslutningene vi tar før og når det uventede treffer.

Det finnes grader av det uventede, men forskningen viser at ekspertise innenfor et felt hadler ofte om: 

  • Å se svake signaler tidlig, og før andre.
  • Mønstergjenkjenning/mønstertolkning.
  • Å kjenne effektive handlingsmønstre for situasjonen.

Tenk deg at befinner deg på oljeplattform i Nordsjøen. Plattformen blir utsatt for angrep fra terrorister. Sammen med dine kolleger er det jobben din å beskytte plattformen mot terroristene som aksjonerer. Er det mulig å forberede seg til å organisere, lede og ta beslutninger i en slik situasjon? Kan eksperimenter hjelpe oss til å ta bedre beslutninger under usikkerhet? 

Førsteamanuensis Thorvald Hærem har utviklet en modell for å forstå hva som skjer når flere mennesker med ulike oppgaver samarbeider om å løse komplekse problemer gjennom å samordne sine handlinger. Han har også utviklet et eksperimentelt laboratorium som gjør det mulig å studere psykologien i slik sammensatt beslutningsatferd - som for eksempel ved en terroraksjon mot en oljeinstallasjon i Nordsjøen.

Hærem er tildelt prisen «Årets nyvinning 2016» for sin forskning på løsning av komplekse problemer. Hensikten med prisen er å feire nyvinninger i psykologifaget og løfte frem menneskene og miljøene som står for dem. Prisen deles ut i regi av Psykologiforbundet.

Husk nettverkstimen fra kl. 09.45 med mingling og lunsj.

Pris:
Medlem av Næringsforeningen: kr 700
Ikke medlem av Næringsforeningen: kr 2100
Student ved Handelshøyskolen BI eller medlem av BI Alumni: Ingen avgift

Velkommen!

Praktisk info

  • Tid:fredag 17. november 2017 11.00 - 13.00
  • Sted:BI - campus Stavanger
  • Påmeldingsfrist:Onsdag 15. november kl. 10.00
  • Kontakt:Hege Hovland (hege.hovland@bi.no)

Påmelding stengt.