Storytelling som strategisk verktøy
Har du et ønske om å bli bedre til å motivere og engasjere, og oftere få gjennomslag for dine ideer og synspunkt? I dette programmet lærer du hvordan du kan bruke historier som et strategisk verktøy for å vekke følelser, skape mening og drive utvikling i din organisasjon.
- Norsk
- Deltid
- Studiepoeng: 15
- Pris: 50 200 kr
- Oslo
- Se timeplan
HVORFOR STORYTELLING SOM STRATEGISK VERKTØY?
Historier påvirker oss gjennom å spille på følelsene våre, og vi bruker historier bevisst eller ubevisst til å forstå omgivelsene. Enten disse omgivelsene er avdelingen vår, organisasjonen eller markedene vi befinner oss i. Historier bidrar til å skape mening. Derfor påvirker historiene også arbeidslivene våre på alle plan.
Historier som fortelles innenfor organisasjonen kan gjøre ledere til helter eller skurker, og de kan hjelpe eller avspore strategi- og endringsprosesser. Det å forstå og kunne anvende storytelling er derfor et viktig strategisk verktøy for alle som ønsker å påvirke menneskers holdninger og adferd.
I dette programmet konsentrerer vi oss om hvordan du kan bygge historier som gir effekten du ønsker. Disse historiene kan komme i uendelig mange former; i taler, presentasjoner, årsrapporter, dialoger og all annen form for kommunikasjon. Hver form krever sine spesifikke presentasjonsferdigheter, men uansett format og sammenheng vil selve historien utgjøre kjernen i storytellingen. Derfor legger vi i dette programmet vekt på de ferdighetene som trengs for å strukturere effektive historier. Slik at du når frem med ditt budskap.
EMNEOVERSIKT
- Storytellingens relevans i arbeidslivet: Du vil lære hvordan historiefortelling påvirker individer, organisasjoner og markeder.
- Hvordan historier fungerer: Fokus på narrativ tenkemåte, mening, underholdning, følelser, påvirkning og overtalelse.
- Hva historier er: Skille mellom historier og andre typer narrativer. Mer om grunnleggende historieelementer som karakterer, plott og omgivelser.
- Hvordan skape og bruke historier: Historiestruktur – å bruke universelle modeller til å sette sammen historieelementene.
- Hvordan organiserer du din storytelling: Å styre dine eller organisasjonens overliggende historier – hvordan historiene settes sammen i større sammenhenger og hvordan du forholder deg til konkurrerende historier.
- Storytellingens farer og mørke sider: «The post-truth era» - når mening erstatter sannhet, og storytellerens etiske dilemmaer.
Hvem passer programmet for?
Dette programmet er for alle som ønsker å bli bedre til å motivere, engasjere og påvirke, og for de som ønsker bedre å forstå hvordan storytelling påvirker arbeidsliv, næringsliv og samfunn.
Praktisk informasjon
-
Dette masterprogrammet er på 15 studiepoeng. Det vil være 3 samlinger à 2 og 3 dager over et semester. De digitale læringsprosessene, som utgjør omtrent en tredjedel av kurset, vil kombinere forskjellige nettbaserte læringsaktiviteter som gjennomføres både individuelt og i grupper. Summen av samlingene og de digitale elementene utgjør totalt ca. 75 timer. For den digitale delen av kurset benyttes Insendi som digital læringsplattform, samt webinarverktøy som Zoom.
- Dette programmet kan inngå i graden Executive Master of Management.
-
-
Det stilles ingen krav til forkunnskaper ut over opptakskravene.
-
Studentene evalueres gjennom en individuell prosjektoppgave som teller 60% av totalkarakteren og en 72 timers hjemmeeksamen som teller 40%. Hjemmeeksamen kan besvares individuelt eller i grupper på inntil tre personer. Begge eksamener må bestås for at vitnemål i kurset skal bli tildelt.
-
Undervisningen vil primært holdes av norske forelesere, i tillegg til noen internasjonale forelesere. Deler av undervisningen og noen innleveringer vil derfor være på engelsk.
Pensumlitteratur på engelsk forekommer.
-
Pensumliste er tilgjengelig for søkere som er tatt opp på programmet inne på studentportalen. Brukernavn og passord til studentportalen får du tilsendt i forkant av studiestart.
-
Fakturering: Studieavgiften faktureres normalt i etterkant av studiestart. Fakturaen vil du finne under Min faktura inne på studentportalen.
Se Priser ved Handelshøyskolen BI for fullstendig oversikt over gjeldende studieavgifter.
Timeplan
Oslo: Gjennomføring høst 2022
1. samling: 08. - 09.09
2. samling: 10. - 12.10
3. samling: 17. - 18.11
Vi tar forbehold om endringer i timeplanen.
- Norsk
- Deltid
- Studiepoeng: 15
- Pris: 50 200 kr
- Oslo