-
Ledelse

Sunt med litt gjennomtrekk?

Anders Dysvik

Hva vet vi om årsakene til at medarbeidere slutter for å finne seg en ny jobb? Hvor hensiktsmessig er det med frivillig turnover av ansatte?

I forelesningsrekken "Lederens verktøykasse" holder professor Anders Dysvik ved Handelshøyskolen BI foredraget "Sunt med litt gjennomtrekk (turnover)?"

Litt frivillig avgang blant de ansatte kan være sunt, blir det hevdet fra tid til annen. Særlig fra ledere som opplever at flinke medarbeidere velger å forlate virksomheten. Uten gjennomtrekk risikerer jo organisasjonen å stivne i inngrodde handlingsmønstre, blir det sagt.

Hvor sunt er det egentlig med gjennomtrekk (turnover) i organisasjonen?

Hva vet vi om årsakene til at medarbeidere slutter for å finne seg en ny jobb? Hva er resultatene av frivillig turnover? Hvor hensiktsmessig er det egentlig med gjennomtrekk av ansatte?

 

Anders Dysvik vil i denne utgaven av lederens verktøykasse fortelle hva vi vet om kilder til frivillig turnover og resultatene av dette.

Dysvik vil også presentere forskningsbaserte råd om hva ledere kan gjøre for at medarbeiderne vil ønske å fortsette i organisasjonen og samtidig bidra ved å yte sitt aller beste.

Publisert 30. juni 2015

Du kan også se alle nyheter her.