-
Ledelse

Vant forskningspris for bedre prosjektledelse

Ralf Müller

Professor Ralf Müller ved Handelshøyskolen BI er tildelt en internasjonal forskningspris for å ha utviklet ny kunnskap og praksis for ledelse av prosjekter.

FORSKNINGSPRIS: Prosjektledelse i verdensklasse

Stadig flere oppgaver løses gjennom prosjekter i alle typer organisasjoner, både i næringslivet og i offentlig sektor. Prosjektledelse er godt etablert som eget praksisfelt og også som forskningsfelt.

Professor Ralf Müller ved Handelshøyskolen BI er tildelt den internasjonale forskningsprisen PMI 2015 Research Achievement Award.

Prisen deles ut for å belønne forskning som gir et «vesentlig bidrag til utvikling av konsepter, kunnskap og praksiser innenfor prosjektledelse».

Ledende posisjon

– Dette er en pris som understreker BIs internasjonalt ledende posisjon innenfor fagområdet prosjektledelse, sier Ralf Müller.

Prisen deles ut av den amerikansk baserte organisasjonen Project Management Institutt (PMI) som er verdens største profesjonelle organisasjon for prosjektledere. – Dette viser at forskning vi gjør ved BI, ikke bare har gjennomslag hos akademikere, men er også relevant for praktikere.

Ralf Müller har 25 års fartstid fra prosjektledelse i industrien før han startet sin karriere i den akademiske verden.

Blant verdens ledende

Professor Müller regnes i dag som en av de mest produktive og betydningsfulle forskerne i verden innenfor fagfeltet prosjektledelse. Han har publisert 165 vitenskapelige artikler og bøker og er en av de mest siterte forskere innenfor sitt fagfelt.

Müller får prisen for sine samlede forskningsbidrag, og da særlig knyttet til styring og ledelse (governance) av prosjekter. BI-professoren har også utviklet ny vesentlig kunnskap om prosjektlederens lederskapsstil, prosjekter som midlertidige organisasjoner, vår forståelse for prosjektsuksess og forskningsmetoder på feltet.

Hva betyr prisen for deg personlig?

– Det er en ære å regnes med blant de mest innflytelsesrike forskere innen feltet, kanskje særlig fordi jeg startet ut relativt sent med å arbeide på den akademiske siden. Det er utvilsomt en sterk motivasjon til å fortsette på den stien jeg har valgt. Det beste står fortsatt foran meg, svarer Müller. 

 

Publisert 19. november 2015

Du kan også se alle nyheter her.