-
Ledelse

Lede det ukjente

Kim van Oorschot

Hvordan kan prosjektledere få bedre kontroll over ukjente faktorer som dukker opp? Professor Kim van Oorschot forklarer hvordan man kan oppnå suksess med prosjekter.

Lederens Verktøykasse: Lede det ukjente

Når prosjektledere lager en plan når de starter et prosjekt, undervurderer de ofte arbeidsbelastningen eller antall oppgaver som må gjøres for å fullføre prosjektet ("det ukjente").

Som et resultat vil prosjektet bli forsinket eller omfanget vil bli redusert for å kunne avslutte i tide. For å forklare forsinkelser eller omfangsreduksjoner til klienter og styrekomiteer, klandrer prosjektledere ofte disse uventede oppgavene som plutselig oppdages, og som ødelegger den opprinnelige prosjektplanen.

Og selv om prosjektledere har rett i å si at uventede oppgaver ødelegger planer og forårsaker problemer, kan de ha feil når de hevder at de ikke kunne gjøre noe med det, og at de ikke så det.

Professor Kim van Oorschots nyeste forskningsprosjekt oppdaget tre prosjektforhold som er klare, objektive og målbare for prosjektledere ("den kjente"). Disse tre kan bidra til å bringe prosjektet til målstreken på en vellykket måte. Som sådan kan prosjektledere måle kjente faktorer for å håndtere det ukjente.

Se video nedenfor (på engelsk) av forelesningen på siste Lederens Verktøykasse for hvordan du kan oppnå suksess.

Lederens Verktøykasse er en seminarserie på Handelshøyskolen BI. Gratis deltakelse.

Oppnå suksess som prosjektleder

Publisert 5. mai 2017

Du kan også se alle nyheter her.