-
Ledelse

Bli en bedre formidler

Nina Vogt

Lyst til å bli flinkere til å presentere budskapet ditt muntlig? Høyskolelektorene Tor Haugnes og Nina Ronæs deler sine beste tips og triks med deg som leder.

De fleste ledere må jevnlig presentere både hyggelige og mindre hyggelige budskap muntlig. Det kan være i form av en presentasjon, et foredrag, en tale, samtaler med medarbeidere eller å ta ordet i møter. Mange har et potensial til å bli flinkere. Det kan gi bedre resultater.

  • Hvordan når du best frem med budskapet ditt til en mindre forsamling, til litt flere tilhørere eller til en stor forsamling?
  • Hva kan du gjøre om du er nervøs eller kjenner på angst før du skal prestere?
  • Hvordan kan du bli en bedre formidler?

Høyskolelektor Nina Ronæs ved BIs Institutt for markedsføring og høyskolelektor Tor Haugnes ved Institutt for strategi og entreprenørskap brenner for muntlig presentasjons- og formidlingsteknikk.

De tre faser

Enhver presentasjon/formidling bør inneholde tre faser. Det dreier seg om planleggingsfasen, gjennomføringsfasen og evalueringsfasen. I tillegg er det en hjelp-fase som for de fleste dukker opp rett før selve formidlingen. Det er her man blir nervøse og gruer seg. For mange kan imidlertid denne fasen vare i flere uker.

Med bakgrunn i sin praktiske formidlingserfaring og smittende formidlingsglede har Ronæs og Haugnes utviklet verktøy i muntlig formidlingsteknikk for ledere. I denne forelesningen nøyer de seg ikke med å fortelle om sine beste tips og triks. De demonstrerer dem også i bruk. Dette er en forestilling du ikke vil gå glipp av. 

Lederens verktøykasse er en seminarserie ved Handelshøyskolen BI. 

Lederens verktøykasse

Publisert 21. desember 2018

Du kan også se alle nyheter her.