-
Næringsliv

Hvordan jobber bedrifter med bærekraft?

10. november 2021

Denne artikkelen er mer enn ett år gammel

Per Espen Stoknes

Lytt til podkast - Næringslivet er en viktig brikke i bærekraftig omstilling, men hva gjør de for å bli mer bærekraftige?

I denne episoden av Oppgradert forklarer Per Espen Stoknes den grønne veksttrappen. Dette er et strategisk verktøy bedrifter kan bruke i sitt bærekraftsarbeid. Trappen består av 6 trinn, og jo høyere opp i trappen bedriften kommer, jo mer bærekraftig blir virksomheten.

Vi møter også bærekraftdirektør i Norgesgruppen Signe Bunkholt Sæter. Hun forteller om hvordan Norges største dagligvarekonsern satser på bærekraft i mange deler av sin virksomhet. De jobber med å redusere utslipp, minimere bruk av emballasje og tilbyr forbrukerne sunnere varer.

 

Signe Bunkholt Sæter

Signe er Norgesgruppens første bærekraftsdirektør. Hun kom fra stillingen som kommunikasjonssjef for bærekraft i konsernet. Tidligere var hun partner i Pure consulting der hun ga bærekraftsråd til selskaper som Tomra, Aker, Schibsted og KLP.

Per Espen Stoknes

Per Espen er psykologen som skiftet karriere da han innså at beste måten å hjelpe folk på var å endre samfunnet. Nå har han undervist i grønn vekst på BI i mange år og forsker på hvordan vi kan lykkes bærekraftige endringer.

Bli smartere med Oppgradert

Flinke folk forklarer verden ved hjelp av forskning.

BI-studentene Marte og Gloria har tatt oppdraget med å finne ut hvordan forskning blir brukt ute i verden, slik at alt det du ikke vet, men lurer på, blir besvart. Vi snakker med forskere og eksperter fra ulike sektorer og bransjer.

 

Du kan også se alle nyheter her.