-
Hva skal du studere?

5 tips til deg som skal velge bachelor

Å velge utdanning kan føles overveldende. Mulighetene er mange, men hva er det rette for deg? Vi håper tipsene våre kan gjøre det enklere å velge.

Hvilken bachelor er rett for Patrick?

1. Velg en utdanning som passer deg og dine interesser

 Det kan være fristende å søke på det samme som vennene dine, eller følge foreldrene dine sine fotspor. Men passer det deg og dine interesser? Velger du noe du interesserer deg for, vil du ha større sjanse for å lykkes! Derfor har vi utviklet Studieomaten, en test som kartlegger deg på ulike områder og foreslår konkrete studiealternativer som passer deg!

Illustrasjon av et spørsmålstegn

Ta Studieomaten

Testen som gir deg et bedre utgangspunkt for å velge riktig studium. 

2. Velg en utdanning som gir deg mange muligheter

Det kan være lurt å velge et studium som gir deg mange muligheter, både underveis i studietiden, men også med tanke på videre masterstudier eller jobb. Selv om våre bachelorstudier sentrerer seg innenfor spesifikke fagfelt, vil kompetansen du sitter igjen med kunne brukes i alle bransjer. Er du nysgjerrig på hvorfor du skal velge å ta en bachelor på BI? Gjør deg kjent med hva det innebærer og fordelene det kan gi.

Bilde av en bachelorstudents som ser i kameraet

Se våre bachelorstudier

På BI kan du velge mellom et bredt utvalg av studier på bachelornivå

3. Forbered deg på den virkelige verden  

Arbeidsgivere er ute etter folk som kan bidra til å løse utfordringene deres på en god og effektiv måte. Derfor er det viktig å velge en skole hvor du får prøvd ut teorien i praksis gjennom å løse reelle caseoppgaver. Det er derfor ikke overraskende at 9 av 10 bachelorstudenter fra BI får jobb innen seks måneder etter endt utdanning.

4. Velg kvalitet

Det som skiller BI fra mange andre skoler, er at vi fokuserer på å bli ordentlig gode på noen fagområder. Vi rekrutterer forelesere og forskere fra hele verden, for å påse at vi topper laget og hevder oss internasjonalt. BI er blant 1 % av verdens handelshøyskoler som har klart å oppnå trippel akkreditering, noe som er et bevis på at BI utmerker seg på et nivå i verdensklassen.

5. Snakk med andre

Når du er har fått litt mer oversikt over hva som kan passe deg, så sitter du kanskje igjen med noen alternativer. Da kan det være nyttig å diskutere mulighetene dine. Snakk gjerne med noen du stoler på og som kjenner deg godt. Om du har spørsmål knyttet studiene eller studiehverdagen så kan du også bestille gratis veiledning med oss. Du trenger ikke stå alene i valget! 

Hvorfor ta en bachelor på BI?

Ved å ta en bachelor på BI gir du deg selv de beste mulighetene for å lykkes. Her en noen gode grunner for hvorfor du skal ta en bachelor på BI.