-
Veien videre etter bachelor

5 tips til deg som vurderer master

Om du leser dette, så har du sannsynligvis fullført eller er på vei til å bli ferdig med bachelorgraden din: Gratulerer! Men hva er egentlig veien videre for deg? Vi gir deg fem tips til hvordan du kan finne ut av det

Hva blir veien videre for Tiril?

1. Hva har du lært om valget du tok?

Valget du tok da du valgte bachelor trenger ikke å definere veien videre, men den kan det. Still deg selv noen spørsmål og forsøk å svare så ærlig som mulig på dem. Trives du med å studere? Hvilke fag har engasjert deg mest, og hvorfor tror du de gjorde det? Har du lyst til å lære mer om det du allerede kan litt om, eller vil du lære om noe helt annet? Det er viktig å kunne reflektere rundt dette slik at du i større grad kan ta et bevisst og gjennomtenkt valg for fremtiden.

Om du er usikker hvilket masterprogram som er det rette for deg, så kan du ta BIs Master Quiz og få studiealternativer som er tilpasset deg og dine interesser. Bruk resultatet som et utgangspunkt for videre undersøkelser. Les beskrivelsen av programmet og gjør deg kjent med kursene og mulighetene (internship og utveksling) underveis i studietiden. Bruk dette som et sammenligningsgrunnlag for andre studiesteder og masterstudier du vurderer.

Bilde av studenter som sitter sammen

Prøv vår Master Quiz

Er du usikker på hvilket masterprogram som er rett for deg? Gjør studievalget enklere, ta BIs Master Quiz og få studieforslag som passer deg!

2. Definer karrieremålene dine 

Hovedmålet med å ta en master, er å tilegne seg den kompetansen man trenger for å kvalifisere seg og stille sterkest mulig i et konkurransepreget arbeidsmarked. Du trenger ikke å ha planen helt klar, men ut ifra dine faglige interesser og hvem du er som person, kan du skisse opp noen karrieremål. De kan eksempelvis handle om hvilken type bransje du vil jobbe i, hva slags arbeidsgiver du ønsker deg og/eller hva slags rolle du tror vil passe deg. Trenger du litt inspirasjon, så se hva tidligere BI-studenter gjør nå

Bilde av masterstudent

Se våre masterstudier

Få dyp innsikt innenfor et konkret fagområde du selv velger. Vi tilbyr et bredt utvalg mastergrader. 

3. Vurder alternativene dine. 

Nå har du satt deg noen mål og du vet litt mer om hva som kreves. Men hvordan skal du nå målene dine, og hvem skal hjelpe deg med å nå dem? Det finnes mange veier til målet og kanskje vurderer du flere skoler, både i Norge og i utlandet. Da kan det være lurt å skrive opp en prioritert liste over ting du mener er viktig for deg og sjekke ut alternativene dine. Er det viktig for deg at studiene er fleksible, så du har valgmuligheter underveis, som utveksling eller spesialisering? Eller er det viktig med inspirerende forelesere, som brenner for faget sitt og ønsker at du skal lykkes? Ja takk, begge deler? De finnes mange flere grunner å velge mellom. Sammenlign skolene, ikke bare masterprogrammene de tilbyr. Er du nysgjerrig på hvorfor du skal velge BI, så gjør deg kjent med hva det innebærer og hvilke fordeler det kan gi å ta en master på BI

4. Velg kvalitet

BIs masterstudier er i toppklasse. I tillegg til at masterstudiene våre hevder seg godt i den årlige studentundersøkelsen: Studiebarometeret, så har vi også ambisjoner om å hevde oss internasjonalt. BI er blant 1 % av verdens handelshøyskoler som har klart å oppnå trippel akkreditering, noe som er et bevis på at BI utmerker seg på et nivå i verdensklassen. At undervisningen vår også er tilpasset arbeidsmarkedet, reflekteres i arbeidsmarkedsundersøkelsen vår og kvaliteten på studentene våre etter endt utdanning. 99 % av masterstudentene våre er i jobb seks måneder etter endt utdanning.

5. Snakk med andre 

Når du er blitt tryggere på målene dine, hva som driver deg og hvilke masterprogrammer som kan være aktuelt for deg, så kan det være nyttig å diskutere mulighetene dine. Snakk gjerne med noen du stoler på og som kjenner deg godt. Om du har spørsmål knyttet studiene eller studiehverdagen så kan du også bestille gratis veiledning med oss. Du trenger ikke stå alene i valget! 

Hvorfor ta en master på BI?

De fleste masterstudiene på BI er spesialiserte, noe som betyr at du dypdykker ned i temaer som kretser rundt samme fagområde. Ved å ta en master på BI vil du få mange fordeler i arbeidsmarkedet.