-
Studieomaten

Hva forteller Studieomaten deg?

Bedre beslutningsgrunnlag!

Studieomaten er ingen fasit, men vil forhåpentligvis gi deg et bedre utgangspunkt når du skal velge studie. Dette utgangspunktet har to viktige dimensjoner: en karriereforankring som er basert på hvem du er, og en fremtidsretning som indikerer hvor du skal.

Forslag til studieprogrammer

Studieomaten gir deg forslag til studieprogrammer som kan passe for deg. Det gjør den ved å sammenligne profilen din med bachelorstudentene på hvert studieprogram på BI. Du får se hva de som ligner på deg ofte studerer.

Illustrasjon av resultater

Ditt utgangspunkt

Studieomaten hjelper deg med å finne ut hvem du i bunn og grunn er, og hva som egentlig er viktig for deg. Dette er ditt utgangspunkt for å finne riktig studieprogram. 

Illustrasjon av studieforslag

Din detaljerte profil

I den detaljerte profilen din finner du hva du scoret høyt og lavt på når du tar Studieomaten. Det du scorer høyt på er det du er mest interessert i. Et lavt score betyr at det ikke er så viktig for deg. Husk at det er umulig å score høyt eller lavt på alt. Fokuser på de profil-variablene der du scorer høyt – det er de som er viktigst.

Score på personlighetstest

Hvem du er: din karriereforankring

Hvem du er defineres av samspillet mellom faginteresser og samhandling. Når du plotter inn de to i oversikten under, får du en bedre forståelse av hvilket fundament som er viktigst for deg når du skal ut i jobb.

Rutefelt

Hvor du skal: din fremtidsretning

Hvor du skal defineres av samspillet mellom personlig motivasjon og økonomisk ambisjon. Når du plotter inn disse to i oversikten under, får du en klarere forståelse av hva det er som driver deg fremover.

Illustrasjon av rutefelt

Finn ditt utgangspunkt