Studier og kurs

Bank og forsikring

Bank og Forsikring tilbyr kurs og kompetanse innenfor fagområdene bank, finans og forsikring. Vårt fremste kjennetegn er kombinasjonen av faglig tyngde og relevans for studenter og næringsliv.

Hvorfor Bank og Forsikring på BI?

BI Bank og Forsikring gir deg kompetansen du raskt tar i bruk i jobben. Uansett hva som er ditt behov, har du mange muligheter om du ønsker å fokusere på ditt fagfelt innen bank, finans eller forsikring.

Alle våre kurs er utviklet spesielt for bransjen, og tilbudet inkluderer både korte nettkurs, enkeltkurs, autorisasjonsordninger, fulle grader og masterprogram.

"Arbeidslivet endrer seg raskt og nye digitale løsninger erstatter tradisjonelle tjenester. Finansnæringen er en innovativ næring og vi ønsker å tilby kundene nye teknologiske løsninger."

Idar Kreutzer

Administrerende direktør, Finans Norge

Alle kurs for bank og finans

Alle kurs for forsikring

Bachelorprogram

Finansiell rådgiver (AFR)

Spesialutviklet for deg som skal bli autorisert finansiell rådgiver. Programmet forbereder deg til kunnskapsprøven, og det er mulig å opptjene 30 sp parallelt med obligatorisk autorisasjonsløp dersom du velger BIs opplæringstilbud.

Executive Short Programme

COMPLIANCE FOR VERDIPAPIRFORETAK

BI tilbyr et årlig program som tar for seg noen av de mest aktuelle problemstillingene innen dagens complianceverden.

Autorisasjonsordninger

Bank- og forsikringsnæringen er bygget på tillit, og høyt kompetansenivå er med på å gi kvalitet og trygghet for kunden. Målet med autorisasjonsordningene er å heve det faglige nivået blant de ansatte i næringen.

For å kunne gi riktige råd til kundene, må man ha gode kunnskaper. Det er viktig både for kundene, arbeidsgiverne og ikke minst for den som skal gi råd og veiledning. 

For ansatte i finansnæringen tilbyr vi både et kurs med studiesamlinger og rene nettbaserte kurs som forberedelse til den teoretiske kunnskapsprøven man må ta for å bli autorisert som finansiell rådgiver.

For ansatte i forsikringsselskaper og forsikringsmeglerforetak, tilbyr vi alle kursene som inngår i disse autorisasjonsordningene. Alle ordningene bygger på en kombinasjon av fagutdanning og praksis.

Autorisasjon

Finansiell rådgiver (AFR)

Autorisasjon

Forberedelse til kunnskapsprøven (AFR)

Autorisasjon

Forsikringsmeglere

Autorisasjon

Forsikringsrådgivere

Autorisasjon

Skadebehandlings­konsulenter

Autorisasjon

Forberedelse til kunnskapsprøven for autorisasjon i kreditt

Kontakt oss

Hvilke kurs eller studier passer for deg? Ta kontakt med oss, så forteller vi deg mer om mulighetene! Du kan avtale en personlig veiledning om valg av et studieopplegg som passer for deg.

Vi gleder oss til å høre fra deg!

Bank og Forsikring

Bedrifts­tilpassede løsninger

Alle kurs kan skreddersys etter bedrifters behov. Kursinnhold kan tilpasses din bedrift eller det kan settes opp bedriftsinterne klasser av eksisterende kurs. Utvikling av kurs etter bedriftens ønske om tema er også mulig. Ta kontakt!

Nyttige lenker

Slik lykkes du som deltidsstudent

Det er krevende å kombinere familie, jobb og studier. Derfor vil gode studievaner gjøre tilværelsen som deltidsstudent enklere. Her er noen tips!

Bestill studie­veiledning

Bestill brosjyre

Motta nyheter fra BI

Finansiering av deltidsstudier

Deltidsstudenter som har minst 50% studiebelastning (minst 15 studiepoeng per semester) er berettiget til å søke lån og stipend fra Statens lånekasse for utdanning.