-
Næringsliv

5 tips til salg av din bolig

Er det enkelt å ha is i magen under budrunden? Få med deg fem råd om hvordan du skal selge boligen din.

1.      Få tak i riktig megler

Du må velge en megler du kan ha tillit til. En som kan fortelle deg om det vil gjøre for deg. Meglers verdivurdering er viktig og takstmannens vurdering likeså. Du bestemmer hva boligen skal utbys til. Spør om hvem fra meglerens kontor som kommer på visningen? Hvor lang erfaring har vedkommende? Kan du selv vise rundt om det blir mange folk på visningen? Når du har valgt megler, gå igjennom meglers oppgaver slik at misforståelser i prospektet unngås, at det spennende ved din bolig blir fokusert, få drøftet hvor det skal annonseres og hvorfor. Kanskje en liten video kan gjøre susen.    

2.      Gjør klar til visning

«Slaget» står på visningen. Folk vurderer om din bolig kunne være interessant å bo i på få minutter. Deretter går noen litt videre – og noen blir forhåpentligvis, og mer i dybden. Da må boligen være rengjort og ryddet. Enkle grep til forskjønnelse, som maling av en vegg eller litt listing bør utføres. Husk: De som er på visning må selv kunne møblere i hodet sitt. Da nytter det lite med tepper i skrikende farger, rot og masse personlige småting. Rydd det bort.   

3.      Følg med i det den travle megler bør gjøre

Megler og meglers assistent har selvsagt en sentral rolle før, under og etter visningen. Gå igjennom det som skal skje og lad megler forklare slik at det ikke oppstår misforståelser. Har megler de nøkler som skal til? Er det noe megler bør vite, når hun går rundt med mulige kjøpere? Sett gjerne opp punkter på en liste så megler husker detaljene hos deg.

4.      Ha is i magen

Ta det med ro om du ikke får solgt umiddelbart. Gå igjennom utbudsprisen en gang til. Er prisen for høy? Var det en «drømmepris»? Drøft prisen med megler, og husk:

5.      Pass på tidslinjen

Tiden flyr – spesielt om du har kjøpt ny bolig før du har solgt. 

Publisert 29. mai 2015

Du kan også se alle nyheter her.