-
Samfunn

Hva skal kontoret brukes til?

Sommerferien er på hell, og mange vender i disse dager tilbake til kontorplassen sin. Men hvordan skal egentlig et godt kontormiljø være?

Førsteamanuensis Donatella De Paolo ved Handelshøyskolen BI forteller oss i denne animasjonsfilmen hvorfor vi fortsatt trenger kontoret i disse høyteknologiske tider.

Datamaskinene har virkelig overtatt livene våre og vi kan jobbe hvor som helst. Så trenger vi da egentlig kontoret?

Svaret er ja, mener Førsteamanuensis Donatello De Paolo. ¨

- Organisasjonene trenger kontorer, lederne trenger kontorer og vi trenger å møtes, å dele inspirasjon, kunnskap. Vi trenger å bli inspirert og vi trenger å bli kreative, og dette hjelper kontoret oss med.


De Paolo har også en klar mening om hvordan kontorets utforming bør være for å få størst mulig gevinst for ledere og ansatte.

- For at et kontor skal være inspirerende bør selve kontoret være åpent og transparent, så man kan se hverandre. Det trenger å være fleksibelt. Det skal være uformelt, slik at folk kan senke skuldrene og få lyst til å være der og dele kunnskap, forteller De Paolo.

I tillegg skal kontoret skal også være sosialt stimulerende, slik at folk snakker sammen ansikt til ansikt, avslutter hun.

Publisert 10. august 2016

Du kan også se alle nyheter her.