-
Ledelse

Podcast: Klima for å korrigere leder

Øyvind Kvalnes

Filosof Øyvind Kvalnes inviterer gjester til å dele historier og reflektere over krevende situasjoner de har vært med på. Dagens gjest er dirigent Mette Kaaby.

I Jobbfilosofi retter vi et nysgjerrig blikk på hvordan folk støtter og kritiserer hverandre i organisasjoner. Filosof og førsteamanuensis Øyvind Kvalnes inviterer gjester til å dele historier og reflektere over krevende situasjoner de har vært med på.

 

Hør også: Podcast: Ytringsklima i Forsvaret

Dagens gjest: Mette Kaaby

Mette Kaaby er leder av Fortellerfestivalen, og har utdanning og praksis som dirigent. I denne episoden kommenterer hun en dramatisk situasjon som kan oppstå når et kor skal ha konsert. Hva om dirigenten gir feil tone til koret når de skal starte opp? Det brer seg en uro blant sangerne. Hvis de følger ordren fra dirigenten, blir det sur sang og en mislykket konsert.

Slike dramatiske situasjoner kan skje i andre jobbmiljøer også. Lederen bestemmer at ting skal gjøres på en bestemt måte, og medarbeiderne opplever at dette blir feil. Situasjonen kan bare reddes dersom noen tar et initiativ og korrigerer lederen. Kaaby forteller om hvordan en dirigent bør være oppmerksom på hva som skjer blant sangerne, for å fange opp mulig uro. På samme måte bør en leder ha antenner for hva som rører seg blant egne medarbeidere, og bidra til at det blir normalt å snakke ut.

Publisert 21. desember 2016

Du kan også se alle nyheter her.