-
BI Alumni-magasinet

Advantage 1/2020

Denne utgaven av Advantage handler om ledelse. Hvordan har ledelsesfaget utviklet seg? Hvilke utfordringer møter dagens ledere i deres hverdag? Hva er det nyeste innen ledelsesforskning? Bli kjent med fire dyktige ledere, og vær med på en spennende reise gjennom ledelsesfaget de siste 50 årene.

Alumni

Vanskelig er gøy

Det er i motgang du virkelig får vist hvem du er, mener Hege Eike Lie.

Alumni

Cool girls rent!

I Fjong er hovedregelen «hun investerer». Med over 150 kvinner på eiersiden bringer de bærekraft og delingsøkonomi til moteverden.

Alumni

Tydelig og tilgjengelig

– Medarbeiderne mine vet at jeg er tilgjengelig og har tid til dem. Så vet de også hva jeg forventer av dem, sier Line Konglevoll i PLAN-B.

Alumni

Lederjegeren

Han gjorde en solid karriere, men ville ikke være bankmann livet ut. Så ringte telefonen. Nå har Philippe Caillé selv blitt den som ringer med muligheten som kan forandre folks liv og karriere.

Ledelsesfaget gjennom fem tiår

Helt sjef

Fra å kontrollere og korrigere til å kommunisere og bygge relasjoner. Muligens en noe tabloid, men likevel ganske presis oppsummering av lederrollen gjennom 150 år. Hva har så preget de siste 50?

Endringsledelse

Hjelper det å vise til andre for å rettferdiggjøre egne beslutninger?

Organisasjoner som står overfor krevende endringer er avhengige av ansatte som ser og forstår hva endringen er og hva de kan gjøre for å bidra til et vellykket resultat.

Autentisk ledelse

Ledelse som kan gi mer selvopptatthet

«Autentisk ledelse» kan være et hinder for god ledelse og en effektiv karrierestopper.

Villedende ledelse

Ledersnakk investorer nekter å kjøpe

Har du noensinne hørt en leder skryte av selskapets «fantastiske», «enestående» eller «utrolige» resultater? Ny forskning viser at toppledere burde vokte sine ord.

Pasientsikkerhet

Hvem sier fra når det blir gjort feil ved sykehuset?

Det er et lederansvar å skape ytringsklima for å si fra om feil i pasientbehandling.

Hvordan lykkes som leder

Syv råd til ledere i småbedrifter

Syv av ti ledere i små og mellomstore bedrifter, mangler kompetanse i ledelse, viser en fersk undersøkelse. Her er syv råd som kan hjelpe dem til å lykkes.

Relasjonell kapital

Hva ledere kan lære av Cæsar

Julius Cæsar bygget en lynrask og stålsterk organisasjon ved hjelp av relasjonell kapital.