-
Samfunn

Partiet Rødt skaper lite engasjement

Cecilie Staude

Partiet Rødt bruker blogg som viktig kommunikasjonskanal, men mest til å rope ut egne politiske budskap, sier Cecilie Staude.

Høyskolelektor Cecilie Staude tar pulsen på de politiske partiene og partiledelsenes bruk av sosiale medier under kommunevalgkampen 2015. Partiene som BIs høyskolelektor analyserer er Arbeiderpartiet (AP), Kristelig Folkeparti (KrF),  Fremskrittspartiet (FrP, Venstre (V), Senterpartiet (SP), Sosialistisk Venstreparti (SV), Rødt, Høyre (H) og Miljøpartiet de grønne (MDG).

Roper ut egne budskap

Det kan synes som om partiet Rødt bruker blogg som viktig kommunikasjonskanal. Men mest til å rope ut egne politiske budskap. Det meste av innholdet fremstår som såkalte ”leserbrev fra en politiker” og skaper kanskje nettopp derfor lite engasjement. Kommunikasjonen får et sterkt enveispreg, også på Facebook. Partiet svarer og deltar ganske ofte i kommentarfeltene på saker de selv legger ut, mens responsen er langt labrere på spørsmål som andre brukere stiller.


Les mer: MDG - stort parti i sosiale medier

Politisk brodd

Når gjelder Rødts twitterprofil er den rimelig enveisorientert. Tvitringen engasjerer i form av retweets og favorittmarkeringer, men dialogen er relativt beskjeden. Partileder, Bjørnar Moxnes, viser derimot andre takter. Bjørnar Moxnes bidrar bra i dialoger med andre tvitrere og tilfører både en dose humor og politisk brodd. Men når partilederen i dag har nærmer 12.000 følgere og selv velger å følge 590 kan man stille spørsmål om det sender ut et negativt signal om at å lese andres tweets er mindre interessant enn å skrive egne som andre kan lese.

Cecilie Staude analyserer følgende partier utover i valgkampen:


   Arbeiderpartiet (Ap) -                         30.08.15
   Fremskrittspartiet (FrP) -                   31.08.15
   Kristelig Folkeparti (KrF)  -                 01.09.15
   Venstre (V) -                                       02.09.15
   Senterpartiet (SP) -                            03.09.15
   Sosialistisk Venstreparti (SV) -           04.09.15
   Høyre (H) -                                          06.09.15
   Miljøpartiet de grønne (MDG) -          07.09.15
   Rødt -                                                  08.09.15

Publisert 7. september 2015

Du kan også se alle nyheter her.