-
Samfunn

Kan man flørte på jobb?

Øyvind Kvalnes

Hør podkast: Uforpliktende flørt kan gjøre det mer gøy å være på jobb, men hvor går grensen før det blir #metoo?

I denne episoden av Oppgradert snakker vi om at flørting kan skape et godt arbeidsmiljø, i hvert fall om det blir gjort på riktig måte.

Gjester i studio er Øyvind Kvalnes og Fanny Duckert. Sammen har de skrevet boka «Flørt» og de mener flørt faktisk også hører hjemme på jobb. Flørting handler om å se kollegene og anerkjenne positive ting med dem. Men klarer vi å flørte med måte? 

Hvor går grensen?

Det er ganske stor forskjell mellom den erotiske erobringsflørten og leke- og ha det gøy-flørten. I tillegg har det betydning hvem som flørter med hvem. Når det en maktforskjell mellom kollegene, slik som mellom ledere og underordnede, kan det fort bli problematisk.

Så lenge flørten er uforpliktende, kan man se det som en gave som gir spenning og glede i hverdagen. Men med en gang noen ber om gjentjenester, er man over i gråsonen for det som kan oppleves som manipulasjon.

Kanskje vi også kan bli bedre på å sette tydeligere grenser og si ifra?  

I episoden hører du også:

  • Om det er forskjell på hvordan kvinner og menn flørter
  • Alle dyktige svindlere er gode flørtere. Hvordan unngår vi å bli lurt?
  • Hvordan kroppsspråk avslører oss

 

Bli smartere med Oppgradert

Flinke folk forklarer verden ved hjelp av forskning.

BI-studentene Marte og Gloria har tatt oppdraget med å finne ut hvordan forskning blir brukt ute i verden, slik at alt det du ikke vet, men lurer på, blir besvart. Vi snakker med forskere og eksperter fra ulike sektorer og bransjer.

Publisert 17. februar 2022

Du kan også se alle nyheter her.