Forskning

Institutt for Kommunikasjon og kultur

Vårt institutt fokuserer på ledelse i kommunikasjon, kultur og utdanning. Ekspertteamet vårt utgjør en av landets største institusjoner innenfor disse områdene.

Kursporteføljen vår inkluderer tre av BIs egne bachelorstudier: Kommunikasjonsledelse og Creative Industries Management, samt et nytt studium i Digital kommunikasjon og markedsføring med oppstart høsten 2019, I tillegg tilbyr instituttet ni program på Executive Master of Mangement. Vårt institutt tilbyr innsiktsfull og forskningsbasert undervisning gjennom alle våre kurs for å gi en engasjerende læringsopplevelse. En tredel av vårt personale på 45 akademikere har multinasjonal bakgrunn, noe som danner grunnlaget for god interaksjon mellom internasjonale og nasjonale perspektiver i undervisning og forskning.

Instituttet har ansvar for undervisning og forskning innenfor PR og virksomhetskommunikasjon, Creative Industries Management og interkulturell kommunikasjon.

Gillian Warner-Søderholm

Instituttleder Institutt for kommunikasjon og kultur +4746410697

Kontakt

Silje Engeseth
Administrasjonssjef

E-mail: silje.engeseth@bi.no
Telefon: 464 10 150

Handelshøyskolen BI
Nydalsveien 37
0484 Oslo

Sentralbord: 46 41 00 00

Vår profil

I dagens globaliserte verden trenger ledere å utvikle en forståelse for kommunikasjonsmønstre og kulturell praksis som former deres organisasjoner og interpersonlige nettverk – i både tradisjonelle, digitale og nye medier. For å møte dette behovet tilbyr vårt institutt teoretisk og praktisk grunnlag og kritiske perspektiver for å kunne bygge vellykkede humane og organisatoriske forhold. Det er skreddersydde ledelsesstudier for en global kontekst med hovedfokus på et av tre følgende områder:

Vår forskning og undervisning innen kommunikasjonsledelse fokuserer på kommunikasjon i organisasjoner, PR, og interkulturell kommunikasjon i digitale, globale, og nye medieområder. For mer informasjon, se våre nettsider for senter for virksomhetskommunikasjon og Nordisk senter for virksomhet og samfunn.

Vår forskning og undervisning innen kulturledelse fokuserer på kunnskap innen media og kreative industrier, i tillegg til digitalisering av kunstbransjen. Kritisk tenkning innen kulturpolitikk og kjønnsegalitære kulturer er også viktige forskningsområder for våre aktører. For mer informasjon, se nettsiden Centre for Creative Industries.

Vår forskning og undervisning innen skoleledelse fokuserer på å evaluere og utvikle måter for å styrke undervisningssystemet på alle nivåer. Våre ledelsesstudier er utviklet for å øke gjensidige læringsutbytte gjennom effektiv skoleledelse.

Aktiviteter

Kalender

Vi har foreløpig ingen planlagte aktiviteter.

 • Tirsdag 3. Desember 2019 - nrk.no/radio

  Oppsummering av musikk-tiåret

  Hvordan var 10-tallet? NRK oppsummerer i programmet på P2, musikk-tiåret på en time, med Anja Nylund Hagen (UiO), Audun Molde (BI) og Robert Hoftun Gjestad (Aftenposten).

 • Tirsdag 3. Desember 2019 - borsen.no

  Henger ikke på greip

  Flere reagerer sterkt på Mette-Marits sosiale omgang med Jeffrey Epstein. Dette er en tapt sak for kongehuset. Det er ikke noe Slottet kan si som vil kunne overbevise folk om at hun ikke kjente til…

 • Tirsdag 3. Desember 2019 - museumsnytt.no

  Dropper evaluering av museumsreformen

  Historiens største reform av norsk museumssektor skal ikke evalueres likevel. Sektoren og opposisjonen på Stortinget er overrasket og skuffet. En slik evaluering bør legges fram i forkant av…

 • Onsdag 27. November 2019 - klassekampen.no

  Skor seg på Aftenposten

  Kjøper Equinor seg troverdighet og seriøsitet i klimaspørsmålet med sitt annonsesamarbeid med Aftenposten? Aftenposten har nå beveget seg over til å tilby tjenester som et PR-byrå, sier Peggy Simcic…

Magasin

Communication for leaders

Communication for leaders er et formidlingsmagasin fra Institutt for kommunikasjon og kultur og Senter for virksomhetskommunikasjon ved BI. Magasinet presenterer ny forskning og faglig innsikt fra Norges ledende fagmiljø innen kommunikasjon.

Tilknyttede forskningssentre