Forskning

Institutt for Kommunikasjon og kultur

Vårt institutt fokuserer på ledelse i kommunikasjon, kultur og utdanning. Ekspertteamet vårt utgjør en av landets største institusjoner innenfor disse områdene.

Kursporteføljen vår inkluderer tre av BIs egne bachelorstudier: Kommunikasjonsledelse og Creative Industries Management, samt et nytt studium i Digital kommunikasjon og markedsføring med oppstart høsten 2019, I tillegg tilbyr instituttet ni program på Executive Master of Mangement. Vårt institutt tilbyr innsiktsfull og forskningsbasert undervisning gjennom alle våre kurs for å gi en engasjerende læringsopplevelse. En tredel av vårt personale på 45 akademikere har multinasjonal bakgrunn, noe som danner grunnlaget for god interaksjon mellom internasjonale og nasjonale perspektiver i undervisning og forskning.

Instituttet har ansvar for undervisning og forskning innenfor PR og virksomhetskommunikasjon, Creative Industries Management og interkulturell kommunikasjon.

Instituttleder

Benedicte Brøgger

Institutt for kommunikasjon og kultur

Kontakt

Silje Engeseth
Administrasjonssjef

E-mail: silje.engeseth@bi.no
Telefon: 464 10 150

Handelshøyskolen BI
Nydalsveien 37
0484 Oslo

Sentralbord: 46 41 00 00

Vår profil

I dagens globaliserte verden trenger ledere å utvikle en forståelse for kommunikasjonsmønstre og kulturell praksis som former deres organisasjoner og interpersonlige nettverk – i både tradisjonelle, digitale og nye medier. For å møte dette behovet tilbyr vårt institutt teoretisk og praktisk grunnlag og kritiske perspektiver for å kunne bygge vellykkede humane og organisatoriske forhold. Det er skreddersydde ledelsesstudier for en global kontekst med hovedfokus på et av tre følgende områder:

Vår forskning og undervisning innen kommunikasjonsledelse fokuserer på kommunikasjon i organisasjoner, PR, og interkulturell kommunikasjon i digitale, globale, og nye medieområder. For mer informasjon, se våre nettsider for senter for virksomhetskommunikasjon og Nordisk senter for virksomhet og samfunn.

Vår forskning og undervisning innen kulturledelse fokuserer på kunnskap innen media og kreative industrier, i tillegg til digitalisering av kunstbransjen. Kritisk tenkning innen kulturpolitikk og kjønnsegalitære kulturer er også viktige forskningsområder for våre aktører. For mer informasjon, se nettsiden Centre for Creative Industries.

Vår forskning og undervisning innen skoleledelse fokuserer på å evaluere og utvikle måter for å styrke undervisningssystemet på alle nivåer. Våre ledelsesstudier er utviklet for å øke gjensidige læringsutbytte gjennom effektiv skoleledelse.

Aktiviteter

Kalender

Vi har foreløpig ingen planlagte aktiviteter.

 • Tirsdag 12. Februar 2019 - dn.no

  Lyden av livet og livet av lyden

  Norsk musikk er bred, mangfoldig og i stadig utvikling, men BI og Menons ferske rapport om digitaliseringens konsekvenser for musikkbransjen i Norge peker også på store utfordringer. Digitale…

 • Lørdag 9. Februar 2019 - Klassekampen.no

  Kjønn og musikk: Musikermenn drar ifra

  En ny BI-rapport hevder at kjønnsforskjellene snarere styrkes enn svekkes med digitaliseringen av musikkbransjen. BI-professor Anne-Britt Gran ber kulturminister Trine Skei Grande (V) ta grep, og…

 • Fredag 8. Februar 2019 - Morgenbladet

  Spotifys likestillingstiltak kommer til Norge

  Forrige uke ble rapporten «HVA NÅ – digitaliseringens innvirkning på norsk musikkbransje» lagt frem, og blant mange dystre funn slo forskerne fra BI:CCI fast at forskjellen i inntekt mellom…

 • Onsdag 6. Februar 2019 - Nrk.no

  Folk likar best å lese på papir

  Norske skular investerer hundrevis av millionar i nettbrett – men vil ha papirbøker i tillegg. Stadig fleire skular vel å erstatte både blyant, skrivebok og lesebok med eit nettbrett. Etter ei tid…

Magasin

Communication for leaders

Communication for leaders er et formidlingsmagasin fra Institutt for kommunikasjon og kultur og Senter for virksomhetskommunikasjon ved BI. Magasinet presenterer ny forskning og faglig innsikt fra Norges ledende fagmiljø innen kommunikasjon.

Tilknyttede forskningssentre